Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ljetni klasik, biskvit sa voćem

Ljetni klasik je svakako običan biskvit sa jogurtom i svježim sezonskim voćem.

Moj je nadopunjen sočnim domaćim borovnicama i upotpunjen crumble-om na vrhu.

 

Sastojci za 15 kocka

3 jaja

cca 16 g bourbon vanilija šećera (u slučaju da ne volite okus vanilije, može ići i pola žlilčice cimeta ili skroz izostavite ovaj dio)

65 ml agavinog slada

150 ml extra djevičanskog kokosovog ulja

150 g čvrstog jogurta

230 g pirovog brašna

10 g praška za pecivo

 + 

250 g svježih borovnica ili nekog drugog voća po želji

1/2 žličice cimeta

1 žlica kokosovog šećera

 

Za crumble

80 g badema, nasjeckanih na grubo

50 g pirovog brašna

30 ml kokosovog ulja

35 g agavinog slada

Promiješati rukama kako bi spojili sastojke i pobacati na vrh kolača.

Umjesto toga, mogu ići gore samo listići badema ili grubo sjeckani bademi ili naribano prhko tijesto, a može se i u potpunosti izostaviti.

 

Brašna i praško za pecivo staviti u zdjelu.

U zasebnoj zdjeli istući pjenjačom jaja sa vanilijom i agavinim sladom, dodati ulje, promiješati i zatim za kraj i jogurt te istući do jednolične smjese.

Mokroj smjesi dodati brašno sa praškom za pecivo te kratko promiješati kako bi sjedinili sastojke.

 

U namašćen kalup/pleh za kolače posipati malo kokosovog šećera te uliti smjesu u kalup.

Izravnati vrh te posipati borovnice koje su prethodno promiješane sa kokosovim šećerom i cimetom.

 

Kolač je spreman za pečenje, ali ukoliko dodajete crumble onda nakon dodavanja borovnicama samo ga posipajte na vrh (ili štogod budete odlučili dodavati).

 

Kolač peći na 180C stupnjeva, otprilike 40 minuta (ovisno o pećnici).

 

Poslužiti uz kavu ili jogurt kao osvježenje!

 

 

Objavljeno 30.07.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija