Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kukuruzna pita od poriluka i blitve

Super jednostavna pita koju možete poslužiti za doručak, užinu ili laganu večeru.

Poriluk i blitvu obožavam, tako da je pita nakrcana sa tim namirnicama, a tu je posni sir za svježinu.

Pita je i gluten free, budući da se radi sa kukuruznim brašnom.

Sastojci

2 veće glavice poriluka

200 g svježe blitve ili špinata

3 jaja

150 g posnog sira

50 g feta sira

75 ml maslinova ulja

75 g kukuruzna brašna

Himalajska sol, papar

Priprema

Poriluk narezati na kolutove i pirjati na maslinovom ulju i vodi otprilike 10-ak minuta dok ne omekša.

Dodati očišćenu i nasjeckanu blitvu  i propirjati još kratko dok ne povene. Miješati povremeno kako bi se svi sastojci sjedinili.

Ugasiti vatru i staviti tavu sa strane.

Dodati kockice feta sira, posoliti, popapriti.

Preliti maslinovim uljem i još jednom promiješati.

Jaja istući pjenjačom, zatim dodati posni sir i dobro spojiti sastojke.

Umiješati i kukuruzno brašno, zatim dodati blago ohlađenu smjesu sa blitvom i porilukom.

Smjesu uliti u manji kalup željenog oblika koji ste dobro namastili i pobrašnjili ili prekrili masnim papirom.

Smjesa se neće dizati kod pečenja tako da imajte na umu da ju ravnomjerno raspodijelite debljine kažiprsta ili nešto više.

Peći na 180C stupnjeva otprilike 40 minuta.

Izvaditi, malo ohladiti i poslužiti toplo ili skroz ohlađeno.

Objavljeno 31.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija