Totalni comfort food - aromatizirano voće koje priziva jesen uz hrskavi dodatak koji se pak topi u ustima.
Zvuči super, zar ne?!
Sastojci za 2-3 osobe
cca 350 g jabuke (2 jabuke)
cca 250 g šljiva
1 žličica cejlonskog cimeta
8 g bourbon vanilija šećera
1 1/2 žlica Demerara šećera
50 g badema, samljeti na sitno
Za Crumble
100 g pirova brašna
50 g badema, samljeti na sitno
1 žlica sezama
50 ml agavina slada
50 g ghee maslaca
Jabuke oguliti i nasjeckati na male komadiće sa šljivama.
Dodati cimet, Demerara šećer, vaniliju i bademe te promiješati.
Za crumble potrebno je promiješati suhe sastojke zatim dodati i mokre te rukama spojiti sve zajedno.
Smjesa mora biti "mokra" i gusta.
Voće prebaciti u keramičku ili staklenu zdjelu za pečenje te preko voća razmrviti smjesu za crumble.
Peći otprilike pola sata na 180 C stupnjeva i to je to!
Crumble treba dobiti lijepu boju, a voće će se fino stopiti sa svim aromama koje smo dodali.
Objavljeno 30.09.2018.