Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jesenski crumble sa jabukama i šljivama

Totalni comfort food - aromatizirano voće koje priziva jesen uz hrskavi dodatak koji se pak topi u ustima.

Zvuči super, zar ne?!

 

Sastojci za 2-3 osobe

cca 350 g jabuke (2 jabuke)

cca 250 g šljiva

1 žličica cejlonskog cimeta

8 g bourbon vanilija šećera

1 1/2 žlica Demerara šećera

50 g badema, samljeti na sitno

 

Za Crumble

100 g pirova brašna

50 g badema, samljeti na sitno

1 žlica sezama

50 ml agavina slada

50 g ghee maslaca

 

Jabuke oguliti i nasjeckati na male komadiće sa šljivama.

Dodati cimet, Demerara šećer, vaniliju i bademe te promiješati.

 

Za crumble potrebno je promiješati suhe sastojke zatim dodati i mokre te rukama spojiti sve zajedno.

Smjesa mora biti "mokra" i gusta.

 

Voće prebaciti u keramičku ili staklenu zdjelu za pečenje te preko voća razmrviti smjesu za crumble.

Peći otprilike pola sata na 180 C stupnjeva i to je to!
Crumble treba dobiti lijepu boju, a voće će se fino stopiti sa svim aromama koje smo dodali.

Objavljeno 30.09.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija