Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Integralni linzeri sa lješnjacima

integralni linzeri

Vrijeme je za predbožićno pečenje kolačića, stoga evo jednog super recepta za keksiće, točnije linzere.

Moji su integralni, napravljeni od pirovog brašna i mljevenih lješnjaka, a punila sam ih džemom od marelice, šljive i brusnice.

Ova tura od 30-ak keksića je kod nas nestala u jednom danu, al ponoviti ćemo sigurno!

make it healthy keksi

Sastojci za 30-ak linzera

100 g lješnjaka, samljeti na sitno

150 g integralna pirova brašna

1 paketić bourbon vanilija šećera

1 žličica cimeta

ribana korica jednog limuna

1 jaje

75 g šećera kokosove palme

100 g bezmirisna kokosova ulja

voda po potrebi

 

*Džem po vlastitom izboru za spajanje keksića.

Šećer u prahu za posip gornjeg dijela keksa.

 

Suhe sastojke promiješati u zdjeli, zatim dodati jaje i kokosovo ulje sobne temperature.

Lagano promiješati špatulom, zatim kratko rukama spojiti sastojke, dodat žlicu-dvije vode po potrebi i mikserom sjediti smjesu. Kokosovo ulje se mora skroz spojiti sa ostalim sastojcima.

Možete i sve sastojke osim vode staviti u multipraktik i kratko izblendati kako bi se kokosovo ulje stopilo sa ostalim sastojcima i onda ručno uobličiti tijesto na pobrašnjeloj podlozi. Vodu dodati po potrebi, eventualno 1 do maksimalno 2 žlice.

Rukama kratko umjesiti tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku otprilike sat vremena.

 

Razvaljati tijesto na pobrašnjeloj radnoj plohi na debljinu od otprilike 5 mm ili po želji.

Rezačima za kekse razrezati tijesto. Paziti da imate jednaki broj keksa koji će biti skroz "puni" , a ostali sa rupicom u sredini iz koje će se kasnije vidjeti džem.

Peći na 180C stupnjeva, 15-ak minuta, možda i manje, ovisno o pećnici, na plehu  prethodno obloženim masnim papirom.

 

Trebaju se lagano zapeći, kako bi bili hrskavi. Paziti da ne zagore.

Na "pune" kekse staviti pola žličice džema i preklopiti keksom sa rupicom koji se prethodno posipaju šećerom u prahu.

 

To je to, u slast!

linzeri make it healthy

 

Objavljeno 15.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija