Bježala sam od tih palačinka sa bananom, jer je moj prvi pokušaj davnih dana bio totalni promašaj.
Prvotna ideja za integralne palačinke koje su idealne i kao "vikend-doručak" je bila napraviti veganske palačinke sa sojinim jogurtom.
Napravila sam dvije ture, mojima su bile dobre, ali ja nisam bila zadovoljna.
Onda sam otvorila frižider i gledala u tu trulu bananu i dala joj opet šansu!
I...ajmo reć da je sad to, to.
Sastojci za 8 palačinka
1 omekšala banana, cca 120 g
50 g Myprotein maslaca od indijskih oraščića
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice kardamoma u prahu
160 ml bademovog mlijeka
50 g integralnog pirovog brašna
50 g integralnog zobenog brašna
10 g praška za pecivo
*Kokosovo ulje za pečenje
Bananu zgnječiti i promiješati sa maslacem od indijskih oraščića i bademovim mlijekom.
Zagrijati tavu za palačinke sa pola žličice kokosovog ulja.
Paziti na vatra ne bude prejaka kako palačinke ne bi brzo zagorile, a unutra ostale sirove.
Žlicom vaditi malo smjese na tavu u obliku kruga, peći sa svake strane oko 2 minute, ili nešto manje.
Nagnuti tavu malo postranično kako bi se palačinke zapekle sa uljem.
Prije svake palačinke na tavu uliti pola žličice kokosovog ulja.
Palačinke su prirodno slatke od banane, mekane i blago "pufaste" zbog praška za pecivo.
Dodati začine, brašna i prašak i sjediniti smjesu.
Objavljeno 31.01.2020.