Ovu slasticu sam odavno htjela isprobati i tako je jednostavna i fina, da će se svakako češće naći na mom stolu.
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a radi se o hrskavim pločicama koje se rade sa rižinim ili kvinojinim "krispićima", ne ekspandiranom rižom jer neće ispasti tako hrskavo, zatim rižinim sirupom, kakaom, kokosvim uljem, te tahinijem ili nekim drugim orašastim maslacem po izboru.
Može se poslužiti tako u basic varijanti ili prelivena čokoladom.
Sastojci za 16-ak komada
180 ml rižinog slada
50 ml bezmirisnog kokosovog ulja
25 g sirovog kakao praha
200 g quinoa crisp-a
80 g tahini paste
Čokoladni preljev, opcionalno
40 g kokosovog ulja
100 g tamne čokolade
Kokosovo ulje otopiti na laganoj vatri sa tahini pastom i rižinim sladom, tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Kvinoja krispiće promiješati sa kakaom, zatim preliti tekućom smjesu i dobro sjediniti sve sastojke.
Smjesu utisnuti na pleh ili posudu za pečenje kolača obloženu masnim papirom. Neka slobodno bude debljine palca.
Ukoliko radite čokoladni preljev, možete kalup sa smjesom prebaciti kratko u frižider, pripremiti preljev i sve zajedno preliti ravnomjerno čokoladom jer će onda čokolada više prodrijeti između krispića, a možete i skroz ohladiti smjesu dok se ne stvrdne u frižideru ili zamrzivaču , te nakon što je odstajala malo na sobnoj temperaturi, preliti pripremljenim preljevom od čokolade.
Isto tako, super je opcija i bez čokolade.
Ja sam svoje krispiće prvo zamrznula tek onda razrezala na kvadrate, a zatim čuvala u frižideru.
Objavljeno 30.06.2020.