Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Hrskavi desert za koji ne trebate paliti pećnicu

Ovu slasticu sam odavno htjela isprobati i tako je jednostavna i fina, da će se svakako češće naći na mom stolu.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a radi se o hrskavim pločicama koje se rade sa rižinim ili kvinojinim "krispićima", ne ekspandiranom rižom jer neće ispasti tako hrskavo, zatim rižinim sirupom, kakaom, kokosvim uljem, te tahinijem ili nekim drugim orašastim maslacem po izboru.

 

Može se poslužiti tako u basic varijanti ili prelivena čokoladom.

 

Sastojci za 16-ak komada

180 ml rižinog slada

50 ml bezmirisnog kokosovog ulja

25 g sirovog kakao praha

200 g quinoa crisp-a

80 g tahini paste

 

Čokoladni preljev, opcionalno

40 g kokosovog ulja

100 g tamne čokolade

 

Kokosovo ulje otopiti na laganoj vatri sa tahini pastom i rižinim sladom, tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Kvinoja krispiće promiješati sa kakaom, zatim preliti tekućom smjesu i dobro sjediniti sve sastojke.

Smjesu utisnuti na pleh ili posudu za pečenje kolača obloženu masnim papirom. Neka slobodno bude debljine palca.

 

Ukoliko radite čokoladni preljev, možete kalup sa smjesom prebaciti kratko u frižider, pripremiti preljev i sve zajedno preliti ravnomjerno čokoladom jer će onda čokolada više prodrijeti između krispića, a možete i skroz ohladiti smjesu dok se ne stvrdne u frižideru ili zamrzivaču , te nakon što je odstajala malo na sobnoj temperaturi, preliti pripremljenim preljevom od čokolade.

Isto tako, super je opcija i bez čokolade.

Ja sam svoje krispiće prvo zamrznula tek onda razrezala na kvadrate, a zatim čuvala u frižideru.

 

Objavljeno 30.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija