Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična!
Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.
Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)
Sastojci:
200 g sitnih zobenih pahuljica
1 žličica cimeta
20 g quinoa puffs-a
šaka badema
150 g kikiriki maslaca
40 g kokosovog ulja
130 g rižinog slada
Komadići sušene banane i tamna čokolada, kao dodaci nakon pečenja.
Kikiriki maslac, kokosovo ulje i otprilike 80 g rižinog slada staviti u lončić i zagrijati kako se sastojci sjedinili/stopili.
Zobene pahuljice, nasjeckani badem, cimet i quinoa puffs preliti sa mokrom smjesom i rukama promiješati.
Smjesu raspodijeliti na pleh obložen masnim papirom, zatim ravnomjerno preliti ostatak rižinog slada i "gužvati" smjesu rukama kako bi dobili veće komade/grudice.
Rižin slad super služi kao ljepiljo za pločice ili granolu i dovoljno je slatko.
Nakon što ste napravili malo "clustera", pazite da vam smjesa bude ravnomjerno raspodjeljena, zatim pecite na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.
Izvaditi smjesu i malo promiješati da ne bi zagorila, smanjiti pećnicu na 160C stupnjeva i nastaviti peći 10-ak minuta ponovo ili nešto mrvu dulje.
Pazite na granolu i promiješati nakon 10 minuta ako ju treba još malo zapeći.
Izaditi gotovu granolu, pobacati komadiće tamne čokolade (ja sam koristila 1 rebro), promiješati kako bi se čokolada otopila, ostaviti sa strane da se malo ohladi, zatim na kraju pobacati komadiće sušene banane i spremiti u zatvorenu posudu.
Objavljeno 18.04.2019.