Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Domaći pire od jabuka

Pire od jabuka gotovo uvijek koristim u veganskim kolačima umjesto jaja i za mekoću biskvita, ali zapravo jako je dobar dodatak kašicama ili samo na žlicu!

Moram priznati da skoro uvijek koristim kupovni, ali vrijeme je da to promijenim, jer...domaće je domaće, a mogu koristiti koje god dodatke želim.

 

Sastojci

okvirno 1 kg jabuka

3 žlice agavinog slada ili nekog drugog po želji

1 žličica cimeta

3 žlice ruma

1/2 žličice korice ribanog limuna

260 ml vode

 

Jabuke oprati, oguliti i maknuti sredinu, odnosno koštice. 

Narezati na kockice, ne treba biti pre sitno.

Jabuke staviti u veći lonac, dodati sve ostale sastojke osim ruma, preliti vodom i poklopiti.

Kuhati tako 15-ak minuta, maknuti poklopac, dodati rum i nastaviti kuhati bez poklopca da višak vode ispari.

Kuhati još 10-ak minuta dok jabuke skroz ne omekšaju i dok voda ne ispari. 

Ugasite vatru, možete ostaviti koju minutu da ohladi, zatim štapnim mikserom napraviti pire ili staviti sve direktno u blender i miksati.

Isto tako, možete pustiti i komadiće jabuke, ne trebate raditi pire ako ne želite, već iskoristiti ovaj mix za neki fini kolač ili kašicu.

 

Ohlađen pire, staviti u staklenku, poklopiti i čuvati u frižideru.

 

 

Objavljeno 31.03.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija