Koliko god nesavršena bila, domaća pizza ima svoje čari.
Moja je tanka i hrskava, sa kozjim sirom i mozzarellom, tartufatom, češnjakom, kukuruzom, gljivama, brie sirom i domaćom šalšom...nema čega nema, ali mi je baš top!
To je u biti i smisao comfort food-a. :)
ps. Odlično ispadnu i trokutići od tijesta za pizzu koje premažete maslinovim uljem sa ribanim češnjakom i sirom.
Tijesto za pizzu je naravno jednostavno, jer kod mene je skoro uvijek sve jednostavno, pa krenimo odmah na sastojke!
Sastojci
300 g pirovog brašna
200 g integralnog pirovog brašna
1 vrećica suhog kvasca + 1 žlica Demerara šećera
300 ml mlake vode
50 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica Himalajske soli
Kvasac promiješati sa šečerom i 50 ml vode.
Brašna promiješati sa soli i zatim u sredini sipati vodu i ulje, a na kraju i mješavinu sa kvascem.
Umijesiti tijesto, oblikovati u loptu, prekriti vlažnom krpom i ostaviti 10-ak minuta na toplom mjestu.
Na pobrašnjeloj podlozi premijesiti tijesto i odvojiti ga u manje loptice (ja ih odvojim u 4 komada) koje je potrebno staviti na slabo nauljen pladanj prekriven vlažnom krpom i ostaviti na toplom otprilike sat vremena da se tijesto odmori.
To je to, tijesto je spremno za vašu kreativnu kombinaciju!
ps. ja sam rolala tijesto za pizzu sa valjkom i dobila tanku i hrskavu koricu kakvu volim, ali kažu da za deblju koricu i tanju unutrašnjost koristiti samo ruke i razvlačiti tijesto od sredine prema vani kako bi se stvorili fini mjehurići samo na korici i kako bi tijesto bilo mekše.
Preporučam svakako tutorijale na Youtube-u ako netko želi postati pravi pizza majstor.
Objavljeno 24.11.2019.