Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Domaće tijesto za pizzu

Koliko god nesavršena bila, domaća pizza ima svoje čari.

Moja je tanka i hrskava, sa kozjim sirom i mozzarellom, tartufatom, češnjakom, kukuruzom, gljivama, brie sirom i domaćom šalšom...nema čega nema, ali mi je baš top!

To je u biti i smisao comfort food-a. :)

ps. Odlično ispadnu i trokutići od tijesta za pizzu koje premažete maslinovim uljem sa ribanim češnjakom i sirom.

Tijesto za pizzu je naravno jednostavno, jer kod mene je skoro uvijek sve jednostavno, pa krenimo odmah na sastojke!

 

Sastojci

300 g pirovog brašna

200 g integralnog pirovog brašna

1 vrećica suhog kvasca +  1 žlica Demerara šećera

300 ml mlake vode

50 ml extra djevičanskog maslinovog ulja

1 žličica Himalajske soli

 

Kvasac promiješati sa šečerom i 50 ml vode.

Brašna promiješati sa soli i zatim u sredini sipati vodu i ulje, a na kraju i mješavinu sa kvascem.

Umijesiti tijesto, oblikovati u loptu, prekriti vlažnom krpom i ostaviti 10-ak minuta na toplom mjestu.

Na pobrašnjeloj podlozi premijesiti tijesto i odvojiti ga u manje loptice (ja ih odvojim u 4 komada) koje je potrebno staviti na slabo nauljen pladanj prekriven vlažnom krpom i ostaviti na toplom otprilike sat vremena da se tijesto odmori.

 

To je to, tijesto je spremno za vašu kreativnu kombinaciju!

ps. ja sam rolala tijesto za pizzu sa valjkom i dobila tanku i hrskavu koricu kakvu volim, ali kažu da za deblju koricu i tanju unutrašnjost koristiti samo ruke i razvlačiti tijesto od sredine prema vani kako bi se stvorili fini mjehurići samo na korici i kako bi tijesto bilo mekše.

Preporučam  svakako tutorijale na Youtube-u ako netko želi postati pravi pizza majstor.

 

Objavljeno 24.11.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija