Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Divna focaccia u ljetnom ruhu

 

Kada se mezi, neka se mezi sa stilom!

Focaccia je super cool "kruhić" koji podsjeća na pizzu jer na njega možete staviti koje god dodatke želite.

Korica je fina, tanka i hrskava, a unutrašnjost meka i prozračna.

Moja je napravljena sa pirovim brašnom, polu integralna sa cherry rajčicama i ružmarinom/origanom.

Napravila sam dvije od jednog tijesta, sve ovisi o plehu koji koristite za pečenje.

 

Sastojci:

250 g pirovog brašna

200 g integralnog pirovog brašna

1 žličica Himalajske soli

1 paketić suhog kvasca

300 ml mlake vode

2 žlice maslinovog ulja

 

Dodaci:

Himalajska sol, extra djevičansko maslinovo ulje,cherry rajčice, luk, pesto, začini po želji...

 

U zdjeli sipati brašna i sol.

Promiješati kvasac sa vodom, zatim dodati u sredinu zdjele sa brašnima sa uljem.

Miješati žlicom kako bi spojili sastojke, zatim nastaviti mijesiti ručno otprilike 5 minuta na pobrašnjeloj podlozi.

 

Tijesto će biti fino i mekano, dobro razrađeno.

Ostaviti u pobrašnjeloj zdjeli prekrivenoj krpom otprilike sat vremena da odmori i da se digne.

Podijeliti tijesto u dvije loptice, staviti svaku u nauljen kalup maslinovim uljem, zatim rastegnuti rukama pritiščući tijesto prstima prema rubovima.

Utisnuti dodatke po želji, prstima čineći male udubine po  cijelom tijestu.

Posuti sa malo Himalajske soli i preliti sa malo maslinovog ulja.

Ostaviti prekrivenu focacciu još sat vremena kako bi se dignula.

 

Peći na 200C stupnjeva, otprilike 25 minuta.

Gotovu focacciu malo ostaviti u plehu nakon pečenja i politi sa mrvu maslinova ulja za dodatnu hrskavost. Nemojte ju natopiti uljem, tek toliko pokapati za gušt.

 

Razrežite i poslužite uz sezonsko povrće, namaze i sl.

 

Objavljeno 23.06.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija