Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Čoko bananko

S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti.

Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju.

Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi.

Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.

 

Sastojci

320 g omekšale banane, otprilike 3 banane

sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera

2 jaja

70 g kokosova šećera

3 žlice javorova sirupa ili drugog sirupa po želji

85 g extra djevičanska kokosova ulja

15 g nezaslađenog kakaa u prahu

125 g pirova brašna

60 g integralna pirova brašna

prstohvat Himalajske soli

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

50 g kockica tamne čokolade

1 banana prerezana na pola, utisnuti na vrh smjese prije pečenja

 

Oguliti i zgnječiti banane u tanjuru te dodati vaniliju i promiješati.

U posebnoj zdjeli istući omekšalo kokosovo ulje sa šećerom, javorovim sirupom, zatim dodati jaja.

Miksati kratko.

Kokosovo ulje bi trebalo biti omekšano, sobne temperature, kako bi lakše njime radili.

U posebnoj zdjeli prosijati brašna te dodati kakao u prahu, sodu, sol, te prašak za pecivo.

Suhe sastojke sjediniti sa mokrim, koristeći mikser.

Nije potrebno dugo miksati, tek toliko da dobro sjedinimo sve sastojke.

Nasjeckati kockice tamne čokolade i ručno umiješati smjesi.

Gotovu smjesu uliti u kalup za kruh obložen masnim papirom te ukrasiti bananom prerezanom na pola. Utisnuti u vrh smjese.

Ukoliko nemate masnim papir, namastiti i pobrašniti kalup prije sipanja smjese.

Peći na 180 C stupnjeva otprilike 50 minuta. Smjesa ne smije biti ljepljiva iznutra kada testirate čačkalicom.

Izvaditi iz pećnice, ostaviti barem 10-15 minuta u kalupu pa izvadite i maknuti masni papir. Hladiti na rešetci.

 

Poslužiti topli ili skroz ohlađeni "kruh", ukoliko ste ludi za čokoladom možete dodati i malo otopljene čokolade na izrezanu fetu kolača.

 

U slast.

 

Objavljeno 29.03.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija