Brzinski namaz od avokada kada glad ne pita. :D
Znam da je već tema "avokado" pomalo izlizana, ali vjerovali ili ne, ovo je možda drugi ili treći put da ga radim u ovakvoj varijanti, tako da je meni i dalje primamljiv i zanimljiv.
Varijacija na temu je pregršt, evo jedne od... ;)
Sastojci
1 zreli avokado
Himalajska sol
češnjak u granulama
limunov sok
peršin, vlasac ili kopar (svježi ili sušeni), može se dodati u namaz ili na vrh kao dodatak
Dodaci
zapečeni indijski oraščići
feta sir
jaje na oko ili fritaja - klasika
grilano povrće (paprika, patlidžan, tikvica, rajčice)
Kriške kruha zapeći na tavi, pećnici ili u tosteru.
Avokado očistiti, zgnječiti vilicom i promiješati sam malo soli, češnjakom u granulama i limunovim sokom.
Sve dodatke dodati po vlastitoj želji, ja stavljam manje od polovice limunovog soka, prstohvati soli i nešto više češnjaka.
Promiješati i namazati na kriške kruha, zatim dodati zapečene slane indijske oraščiće (recept u prethodnom postu) i malo feta sir.
Sve završiti začinjskim biljem po želji.
Dobar tek!
Objavljeno 31.10.2019.