Kako iskoristiti krumpir na drugačiji način - okreni polpetice na tavi!
Koristila sam kuhani krumpir, dodala nekoliko začina i drugih sastojaka i okrenula na maslinovom ulju na tavi.
Super ide uz neki umak od jogurta ili kao dodatak salati.
Sastojci
cca 380 g krumpira (slobodno može i više, ja sam ovoliko imala pri ruci)
1 glavica luka
Himalajska sol, papar, češnjak u granulama
Maslinovo ulje
3-4 žlice pirovog brašna
šačica svježeg sjeckanog peršina
šaka, dvije ribanog parmezana
nekoliko kockica feta sira ili skute
Krumpir skuhati i oguliti, zatim zgnječiti vilicom.
Dodati začine i 2-3 žlice maslinovog ulja, zatim i sitno nasjeckani luk.
Dodati peršin i sireve, dobro promiješati, pa za kraju umiješati i brašno.
Bitno je da jednostavno možete oblikovati kuglice i da vam se polpetice ne raspadaju na tavi.
Na prethodno zagrijanoj rebrastoj tavi sa malo maslinovog ulja, zapeći sa obje strane kuglice smjese kojima se lagano utisne vrh kako bi dobile oblik kruga.
Peći nekoliko minuta, slagati na tanjur obložen salvetom kako bi upila višak masnoće.
Poslužiti po želji!
Objavljeno 29.02.2020.