Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brzinske polpete od krumpira

Kako iskoristiti krumpir na drugačiji način - okreni polpetice na tavi!

Koristila sam kuhani krumpir, dodala nekoliko začina i drugih sastojaka i okrenula na maslinovom ulju na tavi.

Super ide uz neki umak od jogurta ili kao dodatak salati.

 

Sastojci

cca 380 g krumpira (slobodno može i više, ja sam ovoliko imala pri ruci)

1 glavica luka

Himalajska sol, papar, češnjak u granulama

Maslinovo ulje

3-4 žlice pirovog brašna

šačica svježeg sjeckanog peršina

šaka, dvije ribanog parmezana

nekoliko kockica feta sira ili skute

 

Krumpir skuhati i oguliti, zatim zgnječiti vilicom.

Dodati začine i 2-3 žlice maslinovog ulja, zatim i sitno nasjeckani luk.

Dodati peršin i sireve, dobro promiješati, pa za kraju umiješati i brašno.

Bitno je da jednostavno možete oblikovati kuglice i da vam se polpetice ne raspadaju na tavi.

 

Na prethodno zagrijanoj rebrastoj tavi sa malo maslinovog ulja, zapeći sa obje strane kuglice smjese kojima se lagano utisne vrh kako bi dobile oblik kruga.

Peći nekoliko minuta, slagati na tanjur obložen salvetom kako bi upila višak masnoće.

Poslužiti po želji!

Objavljeno 29.02.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija