Evo jedan za sve čokoljupce!
Ipak, da bi desertić bio i za mene, mora imat nekog voća, malo osvježenja!
Maline su trenutno hit, i to domaće, tako da evo ljetne varijente čoko bombice.
Sastojci za 10 porcija
150 g tamne čokolade (70% kakao)
120 g extra djevičanskog kokosovog ulja
100 g kokosovog šećera
3 jaja
80 g pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
40 g bademovog brašna
100 g svježih malina
1 žlica Demerara šećera
Čokoladu otopiti na pari sa kokosovim uljem.
U procesu topljenja sastojaka, dodati kokosov šećer, te svako toliko promiješati lagano pjenjačom.
Maknuti s vatre kad se sastojci otope i sjedine.
Jaja istući zasebno, te postepeno dodavati čokoladnoj smjesi (ne smije biti vruća!) i miješati pjenjačom.
Dodati i brašna sa praškom te spojiti laganim okretima sa čokoladnom smjesom.
Maline posuti sa Demerara šećerom u maloj zdjelici.
Smjesu uliti u duguljast kalup za pečenje promjera 30x20cm, koji se prethodno obloži masnim papirom.
Izravnati vrh špatulom, te za kraj posipati maline sa Demerara šećerom.
Peći na 180 C stupnjeva, otprilike 30 minuta, ovisno o pećnici. Vrijeme može varirati za koju minutu više.
Ukratko, odličan desert!
Objavljeno 31.08.2019.