Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Baba Ganoush, ljetni namaz od patlidžana

Ja sam od jednostavnih delicija i finger food-a!

Nema bolje od domaćih namaza ili dip-ova, pogotovo uz omiljene zanimljive začine koji cijelu priču čine zanimljivijom.

Evo ga moj prvi baba ganoush, uživajmo zajedno!

 

Sastojci

 

2 patlidžana srednje veličine

3 žlica tahinija, paste od sezama

2 režnja češnjaka

Himalajska sol po okusu

2-3 žlice maslinova ulja

1/2 žličice mljevenog kima

mrvu mljevene kajenske papričice

šaka svježeg peršina

malo limunova soka, po okusu i opcionalno

 

Patlidžane narezati na polovinu uz dužinu i zatim unutarnji dio mesa patlidžana izrezati na kockice pazeći da se ne probije vanjska kora.

Preliti sa malo maslinova ulja i peći na 180C stupnjeva, cca 45 minuta.

"Meso" pečenih patlidžana biti će lako izdubiti žlicom i staviti zatim u multipraktik te pulsirati kako bi dobili gustu smjesu.

Dodati tahini pastu i češnjak, pulsirati zatim dodati i začine, peršin te maslinovo ulje.

Testirati okus i zatim nadodati i malo limunova soka po potrebi.

 

Poslužiti uz flat bread, naan kruhić, kao običan namaz u omiljenom sendviču ili predjelo.

Objavljeno 31.08.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija