Ja sam od jednostavnih delicija i finger food-a!
Nema bolje od domaćih namaza ili dip-ova, pogotovo uz omiljene zanimljive začine koji cijelu priču čine zanimljivijom.
Evo ga moj prvi baba ganoush, uživajmo zajedno!
Sastojci
2 patlidžana srednje veličine
3 žlica tahinija, paste od sezama
2 režnja češnjaka
Himalajska sol po okusu
2-3 žlice maslinova ulja
1/2 žličice mljevenog kima
mrvu mljevene kajenske papričice
šaka svježeg peršina
malo limunova soka, po okusu i opcionalno
Patlidžane narezati na polovinu uz dužinu i zatim unutarnji dio mesa patlidžana izrezati na kockice pazeći da se ne probije vanjska kora.
Preliti sa malo maslinova ulja i peći na 180C stupnjeva, cca 45 minuta.
"Meso" pečenih patlidžana biti će lako izdubiti žlicom i staviti zatim u multipraktik te pulsirati kako bi dobili gustu smjesu.
Dodati tahini pastu i češnjak, pulsirati zatim dodati i začine, peršin te maslinovo ulje.
Testirati okus i zatim nadodati i malo limunova soka po potrebi.
Poslužiti uz flat bread, naan kruhić, kao običan namaz u omiljenom sendviču ili predjelo.
Objavljeno 31.08.2018.