Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Hrana i prehrana(1.dio)-zdravlje,zivotni stil,kultura i obicaji ili samo puka navika!?

Pozdrav svima!

Bavim se sportom dugo vremena,prehrambeni san kemicar te nisam dugo na ovom portalu,stoga zelim postati dio vas,svojim savjetima vam pomoc isto tako zelim nesto nauciti od vas!

Ovdje cu malo pisati o hrani i prehrani,stoga bih volio da me pitate ako vas nesto zanima ili neznate te također da komentirate,kritizirate i ponudite vlastito misljenje.

 

Nikada nisam bio pobornik "lude,zdrave prehrane" i pojma "zdrave hrane."

Sto je to zdrava hrana a sto nezdrava? S tim pojmom se zadnjih par godina svakodnevno susrecemo.Kazu maslinovo ulje je zdravo a maslac nije!?

Kako uopce neko moze odredit da je nesto zdravo a nesto nezdravo,tko to opce određuje? Mlijecna cokolada je nezdrava ali crna je zdrava,nebih rekao,iste su!

NEPOSTOJI NEZDRAVA HRANA POSTOJI SAMO LOS ZIVOTNI STIL I LOSE NAVIKE!

Nikada cokolada nije bila nezdrava,naravno ona je jako zdrava(kao i svaka druga hrana) potice lucenje hormona seratonina i hrana je za  mozak.Ali kako onda meni svi govore cokolada je nezdrava?-pitat ce neki,zapamtite cokolada kao i svaka druga hrana postaje nezdrava kada ju konzumirano u jako velikim i nekontroliranim kolicinama!!

Ne jedite jaja puna su kolesterola(zumanjak) ubiti ce vas? Dali znate sto je kolesterol uopce? Kolesterol je vrsta lipida koja spada u skupinu steroida te je ishodiste za sintezu spolnih hormona(testosterona,esterogena),hormona nadbubreznih zlijezda te vitamina A,D,E,K,tijelo ih ne moze samo stvoriti nego ih moze unijeti samo putem hrane dakle zumanjcem,ali naravno nepravilan zivotni stil prezderavanje i konzumiranje onih kolicina koje su preogromne za nas unosimo visak i sav taj visak tijelo skladisti na stijenkama krvnih zila i tako dolazi do mozdanog i srcanog udara.

 

Ljudima je danas dostupan internet i svasta preko njega mogu nauciti,pa tako svako moze pisati sto hoce ali nepisu znanstvenici te puke sulude teze o nezdravoj hrani,nego to cini prehrambena industrija.Razmislite,ako neka velika prehrambena industrija(tipa maslinovoga ulja)promovira da je zdravije koristiti maslinovo ulje umjesto maslaca ili svinjske masti i stime agresivno izlazi u medije promovirajuci maslinovo ulje a ponizavajuci maslac ljudi ce potpuno izbaciti maslac i koristiti maslinovo ulje(dajme pr.za maslinovo ulje) te ce tako upotpunosti izbaciti neku skupinu hrane(i maleonutrijenata) iz prehrane sto ce za poslojedicu imati metabolicku neravnotezu(bodybuilderi koji koriste ogromne kolicine proteina izbacujuci ugljikohidrate i sto je jos opasnije masnoce)

Drugi dio-nastavak slijedi.

Objavljeno 30.03.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija