Sigurno ste se vec susreli sa tvrdoglovašću bezglutenskog brasna,te ste uvijek mislili da je nemoguce razvaljati kore za burek od bezglutenskog,ali nee,dat cu vam recept za sve koji boluju od celijakije ali za sve koji provode taj nacin ishrane,ujedino ovo je dobar burek i za sve koji paze na prehranu.
RECEPT:
50 grama bezglutenskog brasna za tijesto
20 grama bezglutenskog brasna za pobrasnit povrsinu
Vrlo malo vode,pazite sa tim jer tjesto za kore mora biti tvrdo da se lakse razvuce i ne lijepi za stol
200 grama svjezeg sira
2 zlice jogurta
Soli i papra po zelji(ja inace jako zapaprim i zasolim)
POSTUPAK:
Umijesite tvrdo tijesto te ga odmah stavite na dobro pobrasnjenu povrsinu i napravite kuglu,te lagano pobrasnjenim rukama sirite kuglu kao da pravite pizzu ali stalno pazite da je tijesto i stol pobrasnjeni jer se bezglutensko brasno jako lijepi,te budite jako oprezni njezni s njime jer je jako krhko pa lako puca zato sto nema glutena.Razvaljajte ga dobro pobrasnjenim valjkom u pravokutnik sirine cca 10-ak sm i duzine sto vise to bolje,debljine 0.5 cm(stalno pazite da vam je sve pobrasnjeno).Kad ste razvaljali veliki pravokutnik u mali posudu pomijesajte sir,jogurt,sol i papar te stavite nadijev po sredini pravokutnika,lagano preklopite jednu stranu pravokutnika te zatim drugu,burek vam sada izgleda kao neka "zmija",zamotajte ga u krug ili oblik koji vi zelite ili ga ipak mozete presjeci na vise manjih bureka,ostavite ga da se malo odmori a zatim ga premazite mjesavinom vrele vode i vrlo malo ulja,zagrijete pecnicu na najjace i pecite ga 20-ak min odnosno dok nedobije smeđu boju(nebojte se ako vam sir procuri vani,to je uobicajna pojava)
Također mozete napraviti verziju bureka sa bilo kojim povrcem,mesom,krumpirima ili pak sunkom.
Objavljeno 13.11.2015.