Najbolje stvari nastaju uglavnom slucajno. Ovo je trebao biti nekakav pokušaj pite od sira i špinata, ali kad sam krenula raditi shvatila sam da u kući nemam ono glavno - kore. Recept za ovu NEpitu koja me svaki put oduševljava i daje mogućnost da uvijek promijenim nešto je sljedeći:
- 1 jaje
- 500g špinata*
- 500g posnog sira
- 2-3 žlice zobenih pahuljica
- Sol, papar
Pećicu zagrijte na 180°C. Očišćeni špinat samo ubacite na 2 min u slanu kipuću vodu. Procijedite ga i isjeckajte. U zdijeli pomiješajte 1 jaje, posni, skuhani špinat i malo zobenih da sve povežete i pokupite vodu. Po potrebi začinite sa soli i ostalim začinima po ukusu. Stavite peći 30-40min - dok ne pozlati na vrhu. Nakon što ste izvadili, izrežite i poslužite. Može se jesti toplo i hladno.
*osim špinata možete koristiti blitvu, kupus i/ili tikvice. Katkad stavim još malo nekog drugog sira npr. parmezana da aroma bude malo intezivnija
Dobar tek :)
Objavljeno 23.05.2017.