Znate ono kad doma imate odrasle izbirljivce(ili muža, dečka, tatu, brata... nećemo sad cjepidlačiti oko semantike), koji bi nešto napravili sa sobom(shape, diet-wise), a u isto vrijeme bi živjeli na smrznutoj hrani, apsolutno im se gadi svako povrće, i jedina stvar koja im se ikad jede su gotove pizze iz Lidla, ćevapi i sendviči?
Erm.. ne?
Donedavno sam i ja mislila da ću na ovo tako odgovarati, dok me nije zadesilo da redovito imam dva ručka na stolu, svidjelo mi se ili ne. Ispada da ni moj novčanik nije bio baš presretan oko te situacije, pa je tako pizza morala postati način za uvaliti izbirljivcima poneku cjelovitu namirnicu. Evo kako je to za prvu ruku ispalo:
Pripremite:
Za tijesto:
350g pirovog brašna
0,5 l vode
2 žlice ulja
prašak za pecivo
malo soli
Za nadjev:
Koncentrat rajčice
sušeni origano
šunka po želji, sir ili drugi nadjev
Za tijesto:
Pomiješajte brašno, ulje i prašak za pecivo i sol i dodajte vode dok ne dobijete mekano i ljepljivo tijesto. Ako vam bude trebalo dodajte još vode ili brašna do željene gustoće
Otkinite rukama jednu kuglu, ja sam uzela otprilike šaku, i rukama ga razvaljajte po papiru za pečenje. Kad ste ga razvaljali, na tijesto žlicom razmažite koncentrat rajčice otprilike dok ne prekrijete 3/4 tijesta. Dodajte origano, oko šunke(ja sam stavila oko 70g), sira( na slici je oko 50g) ili drugog nadjeva kojeg želite. Stavite u tepsiju i pecite oko 20 min na 180 ili zamotajte u papir za pečenje i zamrznite.
Ja sam od ove količine brašna dobila 3 tijesta.
Objavljeno 24.04.2020.