Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pita od jabuka i bundeva

 Neki dan sam u Kauflandu naletjela na akciju od 50% na apsolutno sve vrste bundeve, i naravno da sam morala a) kupiti barem 4-5 kg(čitaj: barem jednu od svake vrste tikve) i b) napraviti famoznu pumpkin pie! Meni je osobno za tu vrstu kolača najbolja takozvana kabocha tikva. Za one koji ne znaju, radi se o tamnozelenoj okrugloj tikvi vrlo narančastog mesa i jako slatkog, brašnastog okusa. Idealna i za peći i jesti kao prilog mesu a i za kolače. Obzirom da nikad nisam jela pitu od bundeve, a ni pita od jabuka nije baš na jelovniku otkako sam izbacila glutenska brašna, odlučila sam se počastiti i iskombinirati najbolje od oba svijeta :). Evo recepta: 

Za tijesto: 

5 jaja+ cca 50g bjelanjaka (možete staviti i 6 jaja, meni je bilo malo puno obzirom da jedem dosta jaja u ostalim obrocima)

eritrita ili drugog sladila po želji(ja sam stavila 6 jušnih žlica eritrita jer volim slađe)

1/2 šalice lanenog brašna + cca 1/4 šalice kokosovog brašna

na vrh žlice sode bikarbone

cimeta po želji

1/2 jušne žlice octa 

1/4 šalice vrele vode

disclaimer: mjere za brašno i vodu su odokativne. Brašna koja koristim upijaju dosta vode i traže više jaja, pa krenite sa željenom količinom jaja i dodajite brašno dok ne dobijete smjesu željene gustoće(da nije tekuća, ali da nije ni suha kao barut). Ako vidite da ste pretjerali s brašnom, dodajte više vrele vode. Isto i s vodom, ako je prerijetko, dodajte više brašna.)

Pomiješajte jaja, eritrit i cimet, potom dodajte brašno kako sam gore opisala, a na kraju sodu bikarbonu, malo octa i prelijte vrelom vodom, isto kako sam gore opisala. Ostavite da odstoji cca 10 min. Potom isto toliko pecite na 180 stupnjeva(Pazite da ne prepečete jer još trebate ispeći i fil)

Za fil: 

400g bundeve po želji(ja sam koristila kabochu)

1-2 jabuke

cimet

4 žlice eritrita

2 jaja

Ispecite bundevu na 180 stupnjeva jedno pola sata do 45 minuta. Očistite meso od koštica i kore i pomiješajte ga sa naribanim jabukama, cimetom i jajima. Kad ste malo ispekli tijesto, premažite ga filom i vratite u pećnicu dok vam fil ne porumeni. (cca 15 min)

*ja sam ispekla cijelu tikvu (cca 800 g bez kore) i stavila 3 jabuke i 3 jaja, ali sam vidjela da mi je to mjera file za 2 ili čak tri pite, ali vi vidite koliki sloj file želite. 

Dobar tek!

P.S. Slike naknadno, ako što ostane ;)

Objavljeno 08.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija