Recept za ove muffine (ili kruh, ovisi u kakvom kalupu ga radite) dobila sam od svog doktora prije par godina, kad mi je dijagnosticirana insulinska rezistencija, pa sam polako morala izbaciti svakakva peciva i kruhove od klasičnih žitarica. Nekome ajme majko, ja uvijek kažem da mi je u biti ostalo ono najbolje. :). Extra su jednostavni za smutiti i jako zasitni, idealno kad ne znate što biste prigrizli ili za doručak uz dobru salatu. Pa,here goes:
Sastojci:
4 jaja
500 g posnog sira
250 g zobenih pahuljica/posija
sol
prašak za pecivo
Priprema:
Jaja pjenasto umutite, pa dodajte posni, sol, zobene i prašak za pecivo. Dobro promiješajte dok se smjesa ne sjedini pa ostavite 5-10 min da se zobene malo namoče. Ako vidite da vam je smjesa pregusta, dodajte malo kefira/jogurta ili vode. Zatim smjesu podijelite u kalupe za muffine, ili pleh i pecite cca 20 min na 180 stupnjeva. Za slatku verziju dodajte stevije, kakaa/tamne čokolade i šumskog voća.
Objavljeno 15.12.2016.