Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Gulaš od šampinjona i batata

Neki dan se ovdje na forumu povela rasprava o varivima i o tome koliko se uklapaju u razne redukcijske režime koje možda provodimo. Na stranu mi koji se nekako uvijek ljepše osjećamo kad imamo obrok u kojem točno možemo vidjeti koliko tu čega ima, dobila sam dojam da prevladava stav da se neke stvari u režime zdrave prehrane ne uklapaju, jer zdravije verzije "nisu to" i takve stvari nisu "prave" palačinke, pizze, itd. pa oni kojima je to gušt uvijek ostanu nekako uskraćeni jer ili će jesti originalnu verziju ili neće nikako.

I absolutely beg to differ. Meni je nekako uvijek bilo suprotno, zdravija mi je verzija imala isti, ako ne i bolji okus(ako se nekad i jest mrvila), a ostala sam sita.  

Ovo je definitivno jedan takav recept, a meni ujedno i prilika da dokažem da nema toga što se ne može prilagoditi, a da je ukusno, čak možda i bolje od originala, a ne sadrži prazne kalorije. Kako na stranici već imamo mađarice, pizze, čupavce, sarme i orahnjače, vrijeme je i za jedan gulaš, možda nekome posluži kao inspiracija. 

Ali već sam dosta mljela, evo recepta za ovu divotu: 

400 g junećeg mesa za gulaš

3/4 većeg batata(cca 150 g)

1 manji luk

mrkva

komadić celera

1 čajna žlica masti

origano

bosiljak

kajenski papar

100-150 ml pasirane rajčice

200 g šampinjona

1-2 čaše vode

Mrkvu oribati, luk i celer nasjeckati i poprižiti dok malo ne uvene. Dodati meso i pržiti dok ne posmeđi, zatim dodati šampinjone i batat narezan na kockice.Sve preliti pireom od rajčice i dodati čašu-dvije vode, tek toliko da prekrije jer će šampinjoni pustiti vodu. Kuhati dok batat ne omekša, cca pola sata, ili ako želite manje umaka, možete i do 45 minuta. 

Dobar tek i stay tuned za moguće buhtle :)

 

Objavljeno 04.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija