Siennin cool recept za pizzu sa podlogom od palente me insipirirao na još jedno, tradicionalno ali super fino jelo sa tom namirnicom.
Vjerojatno mnogi od vas ovo znaju i sami pripremiti pa je dovoljna samo slika da vas podsjeti, ali za one koju još nikad nisu isprobali tako nešto znajte da vam treba (za cca 4 osobe):
- 250g palente
- 500 g krakova i kolutića lignji
- 2 manja luka
- 1-2 žlica salse
- sol, papar
- vino po želji (bijelo, crno i ako uopće)
- oko 1 dcl vode
Palentu skuhajte po uputstvima, a za brudet krakove i kolutiće lignji popržite na luku kojeg ste prethodno pržili na malo maslinovog ulja, te po potrebi dolijte malo vode. Ubacite žlicu - dvije rajčice, začinite te pustite da kuha 15-ak minuta. Pred kraj dodajte malo vina po želji i pustite da kuha još 5 min.
Palentu zalijte finim brudetom, a sa strane pripremite brddooo miješane salate ;)
Objavljeno 08.04.2019.