Nekad i onome najupornijem dosadi ići uvijek po istoj ili sličnoj shemi pa se odluči malo začiniti jelovnik nečim čime još nikad nije. I ispadne dobro. Pa odluči to ponoviti, pa ispadne opet dobro. I tako nešto naizgled komplicirano postane jednostavno i začuđujuće brzo, efektivno, a bome i zasitno.
Upoznajte se sa sushijem od dimljenog lososa, i ako već niste, ohrabrite se probati :)
Trebati će vam:
- riža za sushi (cca 250g)
- alge za motanje (ja sam koristila 3 komada) + podmetač od bambusa
- 100g dimljenog lososa
- 1 svježi krastavac narezan na trakice
- rižin ocat, soja umak po želji
Rižu za sushi skuhajte prema uputstvima na pakiranju. Pustite ju da malo odstoji i začinite rižinim octom. Pripremite algu te na nju stavite trećinu količine riže, 30g dimljenog lososa narezanog na manje komadiće i krastavac narezan na trakice. Isto napravite sa ostale 2 alge. Dobro zamotajte (možete koristiti i podmetač od bambusa za lakše motanje), čvrsto stisnite i narežite na željeni broj komada.
Rezultat je na slikama:
A ovdje je još jedna varijanta sa tunom i paprikama, i s malo kavijara za fancy štih :)
Zanimljivo i fora, a varijanti bezbroj! ;)
Objavljeno 29.05.2019.