Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Snaga prepuštanja

Danas bi vas na kratko htjela podsjetiti na nešto, o čemu sam već puno puta pisala...no zapravo, nisam sigurna koliko vas je uopće to ozbiljno shvatilo, s obzirom da često vidim čiste suprotnosti u načinu vašeg pisanja, odnosno razmišljanja, kad se obraćate s nekim problemom.

 

Svi ste na neki način opterećeni planovima i programima. Stišće vas masa informacija i nemate pojma kako uopće krenuti, a kamoli tek kako nastaviti. Bojite se promjena. Mislite da će vam biti teško. Strah vas je ostavljanja starih navika, sigurnih luka u koje ste se stalno vraćali kad vas je nešto mučilo....Otprilike znate što želite, ali uvjereni ste da ćete se trebati dobro pomučiti jer ipak - sve vrijedno dolazi teškim radom, ne?

Čak i mnoge knjige koje sam pročitala upravo to spominju....težak rad, žrtve, disciplina...što više želite, za to veću cijenu morate platiti. Sve to ima nekog smisla, gledajući sa jednog prosječnog stajališta, razumskog, logičnog......ali ja sam više "right side of brain" tip, intuicija i emocije su mi puno puta zgazile razum...srećom...... 

...i ako mi dopustite, pokazat ću vam drugi način, isproban, način koji mi je omogućio da godinama držim svoj smjer...

Ono što će vas osloboditi od toliko bespotrebne muke je - vaša podsvijest. Odnosno, ono što u nju sijete. Ako niste znali, svaka vaša misao stvara program, program koji uvjetuje sve vaše rekacije i navike. Yep, mi smo strojevi najvećim dijelom dana. Reagiramo automatski, jedemo automatski, živimo automatski, ispunjavajući vlastita proročanstva....sami sebe uvjeravamo u bedastoće, a ni ne znamo otkud su došle.

Ja sam imala puno svojih bedastoća. I te bedastoće su me držale na mjestu godinama, sabotirale me, u najmanjem slučaju - umanjivale moj rezultat. Moja podsvijest nije bila dobro programirana, nije bila usmjerena na prave stvari, fokusirana na pravo mjesto - bila je ugušena lažnim uvjerenjima nastalima u prošlosti, strahovima, kompleksima, uspoređivanjima s drugima....što me sve tjeralo da automatski brljajući sa hranom i treningom, zapravo ostvarujem svoje negativne programe.

 

To je nekako ovako išlo, razgovor mene i moje podsvijesti:

 

" Lako se debljam

"Što kažeš, lako se debljaš? Ok, sad ćemo to sredit....jede ti se nešto loše, jede ti se nešto loše, nešto što deblja....jede ti se...jedi..."

"Uh, ne znam zašto ali neda mi se jesti ovo, rađe ću nešto slatko....ne mogu, poludit ću ako ne pojedem...

"Da, lako se debljam"

 

Kako to danas ide?

"Svakim danom sve bolje izgledam"

" Što kažeš, svakim danom sve bolje izgledaš? Ok, može, zašto ne ...jede ti se nešto dobro, jede ti se nešto dobro, trenira ti se.....jede ti se nešto dobro...jedi, treniraj!"

" Uh, što jedva čekam trening, a gle, nema što bi rađe pojela od ovog finog tanjura krcatog fine i dobre hrane"

"Da, svakim danom sve bolje izgledam"

 

Moja podsvijest danas surađuje sa mnom, i bez muke mi omogućuje da biram prave stvari kako bi dostigla svoje ciljeve. Bez muke, bez stroge discipline, bez frustracija. A trening je kao pranje zubiju....ne dolazi u pitanje. Sve je to rezultat programa koje sam sama instalirala....s vremenom, kroz sve ove godine, zadnjih par mjeseci pogotovo....neprestanim ponavljanjem svojih ciljeva, vizualizacijama, fokusiranjem na ONO ŠTO ŽELIM, i apsolutnom vjerom u svoje mogućnosti i potencijale. Kažete...naravno, to je stvar navike! Ok...a odakle dolaze navike? ;)

 

Neću vam reći da povremeno ne junkam, da sam taj poriv ugušila zauvijek :D Zapravo, namjerno ga nisam ugušila zauvijek, bar dok me i ovako sve služi - a ionako se skupljaju kilice ;) Ali većina vremena je sve easy......tih par puta mjesečno kad se s dragim zabeketam od hrane je naš praznik, upravo zato što se ne brinemo, damo si gušta, znajući da se već sljedećim obrokom vraćamo u stare, dobre navike. A za to se ne moramo ni truditi - programi odrade svoje ;) I vjerujte mi - jedan obrok je samo jedan obrok - bitno je ono što radite većinu vremena! A isto tako znam - kad bude trebalo stisnut, znam kako ću si olakšat to stiskanje....upravo na ovaj način o kojem sam vam pisala.

 

Ne mora sve bit muka i patnja...tako smo samo naučeni od onih koji ni sami nisu znali drukčije.....otvorite um i nađite svoj put, sa što manje trnja..ne trebate gacati po njemu bosi, potrebno je samo malo mašte, vizije....prepuštanja naspram borbe, slobodne volje da zamijenite stare sabotirajuće programe, te strpljenja da potpuno preobraženi iznutra dočekate rezultate izvana ;)

 

 

Objavljeno 21.08.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija