Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Smijem li jesti nakon 19h?

 

Bez obzira na obilje informacija u današnje vrijeme, ovo pitanje je i danas poprilično aktualno pa se tako prečesto nađem u nekom razgovoru na tu temu.

Sjećam se sebe pred 15-ak godina kada sam bila zagriženi pobornik te prakse i gotovo svakodnevno išla gladna u krevet, misleći da radim pravu stvar. Od onda sam isprobavala svašta, mijenjala svašta i naučila svašta, ali ono što je ostalo je činjenica - nikad nije do jednog obroka!

Pa umjesto pitanja smijem li jesti nakon 19h možda je bolje zapitati se - što sam jeo/jela do 19h i koliko bi još tu moglo biti mjesta za jednu finu večericu? Ako smo si dali oduška sa hranom do navečer, sigurno je veća mogućnost da će, ovisno o kompoziciji i kalorijama, još jedan obrok vagu prebaciti na stranu viška. No i to čak nije problem ako pogledamo još širu sliku od one dnevne - taj dnevni višak lako se može pretvoriti u sutrašnji manjak, pa i onaj u ostatku tjedna....i ako se sve to nekako lijepo rasporedi - straha nema.

 

Naravno, ova priča je puno složenija od ovih par rečenica. Zato i postoji individualizacija, odnosno slaganje dnevnog rasporeda prema ciljevima, aktivnostima, preferencijama, mogućnostima, načinu života određene osobe te svim ostalim faktorima koji nas čine jedinstvenima. Svaki razuman pristup ima svoje mjesto i svoje vrijeme. Netko će navečer jesti više, netko manje, netko možda ništa - svatko iz svojih razloga. Bitno je samo da ti razlozi budu opravdani i izdrživi te da ne narušavaju zdravlje na bilo koji način.

Sukladno tome, kao i na gotovo svako drugo pitanje i na ovo u naslovu se može odgovoriti sa - ovisi. Ali uglavnom - ako se pobrinete da uskladite svoj unos hrane tokom dana i ako za večeru odaberete nešto laganije, ako ste recimo dobro trenirali prije toga (što nije nužno), a pogotovo još ako namjeravate jesti kasnije ujutro.... brojka na satu vas nebi trebala spriječiti u tome da lijepo u miru sjednete za stol i uživate u zdravom obroku kojim ćete lijepo ispratiti dan i omogućiti si dobar san :) Eto, da se malo i moja pjesnička duša ispuše  :D

 

Moj česti izbor za nakon 19h?

Pureći medaljoni sa heljdom, brokulom i neizostavnim ajvarom. Obrok od doslovno 10 minuta. Brokula se kuha 3-4 minute da zadrži lijepu boju, heljdi treba 10-ak min, meso već ide po svom redu - sve skupa, duže se jede nego što se priprema što je super stvar ako želite noćne sate ostaviti za nešto u čemu uživate (osim fine klope ;)

 

 

Objavljeno 16.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija