Quinoa mi je, osim što me uvijek namuči kod pisanja, zadnje vrijeme postala jedan od favorita što se tiče izvora UH-a. Iako nisam neki fan namirnica koje jedva izgovaram jer volim da mi je hrana što bliža kraju u kojem živim, s ovim simpatičnim sjemenkama se tu i tamo poslužim - pogotovo kad mi treba neki lagani, a hranjivi prilog za večeru.
Pa sam tako jedne večeri izvukla sve paprike iz hladnjaka, zajedno sa bebicom špinatom i rajčicom te krenula isprobati nešto novo što je na kraju ispalo super i tako postalo česta praksa. Ono što je još veća fora je to što ovdje ima max 50g quinoe, a dobro sam se najela - dakle super kad pazite na unos UH-a, a ipak želite ostati siti :)
Priprema kao i uvijek - brzinska!
Sastojci (za 1 osobu):
- 50g quinoe
- polovice crvene/žute/zelene paprike, sve nasjeckano na kockice
- šaka baby špinata, narezanog na sitne komadiće
- 1 rajčica, narezana na kockice
- začini - sol, kajenski papar, kurkuma
- malo maslinovog ulja
- 100-150g piletine
Quinou prije kuhanja dobro isperite pod vrućom vodom te ju ubacite u kipuću vodu (u dvostruku količinu vode), da se kuha do 15 minuta. Kad je gotova, dodajte narezano povrće i začinite po redu, ili po želji. Klopajte uz piletinu, pripremljenu na klasičan način :)
Taa-daa!
Da, da, bit će ovo fina ljetna klopica..... ;)
Objavljeno 16.05.2019.