Danas sam imala baš cool ručak :)
Neki dan mi je kad sam izašla na balkon zamirisala punjena paprika i napravila mi totalni gušt (kao i svako ljeto). Kad sam došla doma navečer mama je već kemijala mljeveno meso i kuhala heljdu bez da je uopće znala za moju iznenadnu želju (telepatija na djelu :)
Inače, iako obožavam i sarme i punjene paprike, nakon istih sam se uvijek osjećala nekako prazno i gladno, kao da mi je nešto falilo. Pogotovo kada uz to nisam jela nikakvo povrće i/ili salatu. Sama riža mi je nekako nezanimljiva i mogu je pojesti valjda tonu dok se ne zastitim. Kako onda pomiriti gušt, ostati u potrebnim količinama svega, a ostati sit i fit?
Pustite rižu, lovite se heljde! Heljda je izvanredna, superhranjiva namirnica, krcata bjelančevinama i B vitaminima, mineralima i zaštitnim tvarima, povećanog udjela vlakana i idealna za one koji ne podnose ili iz nekog razloga izbjegavaju gluten.
Može se koristiti za palačinke (isprobano i odlično), kruh (prefino), kao prilog u jelima s mesom ili nekim drugim izvorom proteina (npr. savršena je s morskim plodovima umjesto riže) itd. - ma savršena je za sve, riža bye bye. Kuha se 20-ak min, otprilike na isti način kao riža, s tim da ju isperete prije kuhanja.
Uglavnom, da ne duljim - moja draga mama je napravila prefine punjene paprike (hvala mama! :*) Uz finu salaticu sa strane napokon sam si dala gušta u jednom od mojih favorita što se jela tiče, pojela nešto drukčije, a nutritivno i za razliku od nekad, uz iste količine svega, ostala - sita ;)
Preporučam!!
...a nije baš najljepša slika, znam, nisam imala puno vremena namještavati sve.....glad je napravila svoje.... :))))) Nema veze, vjerujte u unutarnju ljepotu :D
Objavljeno 09.06.2018.