Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Prilika za promjene

 

 

Još jedan Uskrs je iza nas i ja se iskreno nadam da ste ga proveli u miru i zahvalnosti. Nikad nam nije bilo važnije nego sada mantrati te dvije riječi, usred ovog ludila koje nas je snašlo jedino nam to i ostaje. Da budemo mirni, zahvalni na onome što imamo, a sve u namjeri da nađemo dublji smisao u svemu i ostanemo pozitivni prema onome što nam dolazi.

Gotovo pa svaki dan izdvojim sat vremena da protegnem noge negdje gdje nema puno ljudi, a i kada nekog susretnem trudim se da ne prođem preblizu. I iako se cijeli život smatram introvertom moram priznati da mi nije ugodno tražiti neke skrivene kutke, a onda zaobilaziti ljude koji eventualno nalete kao da predstavljaju neku opasnost. Niti mi je ugodno maskom skrivati lice dok kupujem osnovne namirnice. A još manje mi je ugodno i prirodno ne vidjeti neke članove obitelji toliko dugo, ili ne biti u mogućnosti prošetati Opatijom bez propusnice.

Što želim reći....."male" stvari su sada postale velike. One su uvijek bile velike, ali ih nismo svi takvima vidjeli. Ja se nadam da ih svi sada malo jasnije vidimo. I da više nego ikad cijenimo svjež zrak, zraku sunca na licu, slobodan dah, živu vibraciju mnoštva ljudi oko sebe, čvrst stisak ruke, jednostavni poljubac u obraz, mogućnost da odemo gdje, kad i s kim želimo...bez propusnice, bez odmaka, bez maske i rukavica....bez straha.

I lijepo bi bilo da sve to nastavimo cijeniti i kad sve bude gotovo.....jer nije poanta iz ovoga se izvući žive glave, već izvući pouku. I to ne samo jednu globalnu, vjerujem da i svatko od nas može barem jednu izvući i za sebe, za svoj osobni život. Sve ono što treba počistiti, rješiti, promijeniti....sve odluke koje napokon treba donijeti i provesti. Sad smo svi vidjeli da nije dobro razmišljati da vremena uvijek ima, nema. Stvari se nekad mijenjaju u sekundi. Zato sam se i ja netom prije ovog cirkusa otisnula na jedan put, avanturu na koju bi neki čekali pola života. Mi smo rekli - sad ili nikad. I otišli. I iako smo se šutnuli debelo izvan svog komfora (ja pogotovo), odmah smo zaključili da nikad nismo donijeli bolju odluku.

Recite i vi sami sebi sad ili nikad. Iskoristite ovo vrijeme za odluke i promjene, sve ostalo biti će bacanje vremena i prilike u vjetar. A to je loše, komforna zona vas neće dovesti do sretnijeg života. Nije ni mene pred koji godinu, dok nisam rekla dosta i sunula se u promjenu. A što sam prvo krenula mijenjati? 

Uvjerenje da to ne mogu. Da će sve propasti. Da neću izdržati. Da mi je sigurnije ostati tu gdje jesam jer tko zna što mi nosi taj put u nepoznato.

Danas sam sretna da sam se uzdigla iznad takvih misli. A ako mogu ja - cijeli život povučena, nespremna na rizik i nesigurna u sebe - onda možete i vi. Reći ću vam kako.....a mir i zahvalnost s početka ove priče bit će dobar uvod u to.

 

Uživajte još malo u ovim poprilično čudnim ili pak osvješćujućim blagdanima? Važno je samo kako vi na to gledate... ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 13.04.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija