Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Prehrana by Gym girl ;)

Ok ekipa, danas ispunjavam obećanje dano u jednoj temi - prehrana &trening by Gym girl - zapravo, danas samo prehrana ;)

Prvo ću naglasit da se meni doslovno cijeli dan vrti oko ova dva pitanja - za njih sam vezana i poslom i što je meni puno važnije - srcem. Puno sam puta spominjala to da svatko ima svoje ciljeve - moj je na jesen upisati višu trenersku i jednog dana otvoriti teretanu. Taj cilj se jako razlikuje od, ne znam, odvjetničke karijere npr. Složit ćete se sa mnom da moj ipak traži malo više discipline :) Tako da..uzmite u obzir da je sve ono što ja radim, kako jedem i na kraju krajeva, kako živim - moj put kojeg nebi svatko mogao podnijeti :) U svakom slučaju, možda će vam poneki savjet ući u uho - pa eto, krećem!

Neću početi sa prošlošću, sa svime onime što sam prije brljavila. To sam pisala na puno mjesta i nije ni bitno za ovu temu. Samo ću reći da sam jedino iz svega toga izvukla par stvari, a to su:

1) Ništa se ne događa preko noći - do onog najvrijednijeg treba koračati polako i mudro..iliti "strpljen-spašen".
2) Problemi se ne rješavaju za stolom - naprotiv, gomilaju se.
3) Stvoreni smo da bi se kretali - mp3 je savršen prijatelj kad nema nikog drugog :)
4) Navike su samo navike - i itekako su zamijenjive.
....i
5) Ako ne vjerujemo da nešto možemo - to nećemo ni moći.

....


Prehrana

Forumaši, koliko puta ste me vidjeli u ispovijedaonici? 2-3 možda? I to onda kad sam imala obiteljske feštice :)) Eh da...mislite da se skrivam, ha? :)) Ne, ljudi...ja stvarno biram što jedem. I znate šta - nije mi teško.

Čokolada? Kockica dvije crne možda 2 put mjesečno. Kolači i tome slično? Samo feštice di ne mogu razočarat svoje - a svi su majstori u tome. Grickalice (štapići, čips, krekeri, kokice...)? Ne sjećam se kad sam ih vidjela uopće, a kamoli tek jela. Pizza? Zadnji put pred nekih..hm...3 mj. valjda...Sokovi? Nuop, 0. Alkohol? To smo odradili :)).....da ne nabrajam dalje :D

Primjer jelovnika - klasika:

Doručak:
1) zobene+whey (eventualno ubacim koju voćku iako moram priznat da jako slabo jedem voće zadnje vrijeme iako sam dugo bila ovisnik o jabukama)
2) integralni/raženi kruh + pureća šunka/posni sir

Međuobrok:
1) tuna + povrće/feta kruha
2) 2-3 jaja+povrće
3) posni+povrće/kruh
4) jogurt+neko voće

Ručak:
1) meso/riba/jaja + povrće (eventualno ubacim kruh, pogotovo ako imam trening poslije)
2) integ. riža+povrće+meso

Međuobrok:
1) posni+bademi
2) posni/jogurt+integ.krekeri
3) nekad znam i ručak prepolovit na pola pa drugi dio ostavit za međ.

Večera:
1) većinom mi ostane od ručka, ako ne - opet neko lisnato povrće i neki protein - meso, jaja, tuna, losos...
2) ako sam na poslu znam nekad i posni i bademe, ili neki drugi izvor masti zbrljat

... ok, ovo je okvirno..teško mi je ovako pisat jer obroke mijenjam i prilagođavam (pogotovo međuobroke) ovisno o danu - treningu, drugim aktivnostima, poslu, onome što imam doma u tom trenutku :), što mi se jede i tako...uglavnom, namirnice su jasne - povrća na tone (pritom mislim na lisanto - brokule, prokulice, špinat, cvjetača, kelj, karfiol, blitva, kupus..) pa i grašak, mahune - pogotovo ako je negdje oko treninga.
Trudim se unijeti dovoljno proteina, ako mi prifali uvalim i whey u neki popodnevni međuobrok :)

Ugljikohidrate u obliku zobenih, kruha i riže nastojim svesti na ujutro i razdoblja prije i nakon treninga - količina ovisi o treningu i intenzitetu. Tako mi najbolje odgovara - energije mi ne fali, naprotiv puno se bolje osjećam. Ako imam više intenzivnijih treninga, jedem više uh, ako imam manje intezivne ili ako ih nemam treba mi manje energije pa jedem više povrća.

Što se vode tiče - bočica od pola litre je stalno sa mnom. Ako sam negdje vani, pijem mineralnu ili čaj trenutno. Zeleni čaj pijem umjesto nescaffe-a popodne. Kakao mi uspješno zamijenjuje whey :)

Kada jedem, jedem. Ne gledam tv, ne čitam, ne blejim u monitor - jedem i mislim na to - to je tek gušt, kako guštat u hrani ako radiš nešto drugo :)

Ako me ulovi želja za nečim slatkim prvo se zapitam zašto mi treba - da li time skrivam neku emociju ili mi tijelo stvarno traži. Ako skužim da je STVARNO kriza - počastim se komadićem nečeg, po mogućnosti crne čokolade.

....

Ako ste sad nakon svega ovog zapitali kako mi se da živjet ovako :) - a što vam reći, ja sam sretna i to mi je jedino bitno. Zanimljivo kako se ljudi uvijek nađu komentirat ovakav način života, dok drže punu kutiju keksa u jednoj ruci, a daljinski u drugoj - to je kao normalno, jelda?

Ovakav način života meni nije prislila - gušt mi je. Uživam u hrani, nisam gladna i pucam od energije. Nebi mi ništa bilo da pojedem nešto "zabranjeno" - ali mi ne treba. Odvikla sam se. Svoj smisao života sam našla u drugim stvarima. Odem na trening i eto ga - to je to. Ustvari, dovoljno mi je da se sjetim svojih ciljeva - nijedna čokolada nije dovoljno vrijedna da ih zamijeni...

Da, čudno me gledaju kad naručim vodu ili mineralnu negdje u 2 ujutro...
Da, čudno me gledaju kad usred posla izvadim svoj tupperware....
Da, čudno me gledaju dok cijedim meso na maramici....
Da, čudno me gledaju dok grickam bademe po gradu....
Da, čudno me gledaju dok važem hranu...
Da, čudno me gledaju kad hodam sa shakerom okolo..

Da, čudno me gledaju........ali meni je dobro i to mi je jedino važno!

p.s. evo, upravo završila sa svojim ručkom tj. preworkout obrokom - rižom, piletinom i malo posnog - sad još malo pa zviz na trening i whey na kraju - mljac ;))

Sljedeći blog - trening ;)







Objavljeno 05.02.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji29komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji29komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija