Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Od odluke do akcije

 

 

Možda već negdje i postoji moj blog na sličnu temu, možda i sa istim naslovom, no neću ga tražiti i za to imam dobar razlog. S godinama se svi nekako razvijamo, stječemo nova znanja i uvide, a upravo je to ono što nas mijenja. Lakše je napisati nešto novo nego ispravljati krive drine koje nekad neizostavno nastaju radi manjka znanja, razumijevanja, a pogotovo vlastitog iskustva. Uostalom, čini mi se da sam se toliko puta već promijenila otkako sam došla na ovaj portal da bi bilo najbolje da i tu okrenem novi list papira, kao što sam ga već par puta okrenula i u svom životu.

 

Zašto je ova tema tako bitna? Zato što od toga sve počinje. Manje više svi smo sposobni donijeti neku odluku, za koju znamo da će nam na neki način poboljšati život, ali nismo svi sposobni isti trenutak krenuti u realizaciju te odluke. Zašto? Zato što smo slabi, lijeni, nedovoljno motivirani, jer nam jednostavno nije dovoljno stalo do toga što želimo?

Da mi je nešto od ovoga netko rekao u trenucima donošenja jedne od mojih najvećih odluka u životu (nevezanu za fitness) koju sam morala donijeti pred skoro 2 godine rekla bi mu da se otkači od mene. Jer tada, u tom svom smetenom stanju koje je dugo trajalo i psihički me izmorilo, nisam to mogla razumijeti na konstruktivan način. Trebalo mi je razumijevanje prije svega, a onda i pomoć u tome da se snađem u tom kaosu misli i emocija. A vjerujem da je i svima vama koji imate trenutno iste borbe i dileme, nevezano u kojem području života, isto tako. Ne želite da vam netko govori kako ste lijeni i kako vam nije stalo jer znate da nije tako. Želite da vas netko shvati, da shvati razloge radi kojih vam je sada tako teško promijeniti nešto, da vas podrži u tome, a onda ako je to moguće - da vam kaže kako da krenete. Jer vi to sami ne znate, a reći kreni nije vam dosta. To je kao da vam netko kaže da je brokula zdrava i da biste ju zato trebali jesti. Ok, to znate odavno, ali kako da ju počnete jesti kad ju ne možete smisliti? Treba vam način kako da se izborite sa tim zelenim grmom, da vam bude fino. Jer volite da vam je fino. I to je ok. Volim i ja. I u tome i je poanta - da živimo zdravo, i da uživamo u onome što jedemo. Ista je stvar i sa svakom drugom odlukom i promjenom - uvijek ima načina da ih učinimo mogućim, ako nas netko zna gurnuti u pravom smjeru i pritom nam dati podršku.

Nije sramota tražiti pomoć, nekad dođe iz izvora iz kojeg ste niste nikad nadali da bi mogla doći. Budite otvoreni za sve. Isto tako, treba vam netko tko će vam iz iskustva reći: Nekad užasno boli mijenjati se....ali kad je rezultat toga sretniji život, svaka bol na putu do toga vrijedi. Jer se ovako, neznajući isto, osjećate da ćete proći kroz pakao, a možda dobiti premalo ili se opet naći u nekom stanju kojeg niste željeli.

 

Ako ste se našli u ovom blogu i zanima vas kako dalje, što nakon odluke i kako uopće krenuti na način da opet ne ostanete na prvom koraku samo učvršćujući time svoje (krivo) vjerovanje da niste dovoljno dobri i sposobni, vratite se ovdje i sutra. Posvetit ću ovom pitanju prostora u par narednih blogova i podijelit malo svog iskustva sa promjenama raznih vrsta. Znam da je već otrcana fraza ali svi koji ovako nešto rade znaju da vrijedi - ako barem jednoj/jednom od vas pomognem, vrijedilo je truda i vremena.

 

Čuvajte se, i ono, #ostanite doma, ne? Bez toga ne ide ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 09.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija