Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Korak nazad, dva koraka naprijed

 

 

 

Nekad morate napraviti korak ili dva unazad kako biste nakon toga mogli zakoračiti prema naprijed, sigurni da idete u pravom smjeru. Zato je bitno prije kretanja u realizaciju neke odluke postaviti sebi pitanje je li ta odluka uopće dobra. Jeste li sigurni da je to zbilja ono što želite, hoće li to što ste odlučili promijeniti zbilja napraviti pozitivnu razliku u vašem životu...sve u svemu,  jeste li zbilja spremni, voljni i sposobni odraditi to što ste zamislili?

Zastanite na trenutak, uzmite komad papira i napišite odgovor na sljedeća 3 pitanja:

1. Tko sam ja, kakav je moj identitet, kako me drugi vide i kako ja želim da me vide?

2. Koje su moje vrijednosti?

3. Koji su moji prioriteti?

 

Budite iskreni i spremni da ćete možda napisati nešto što će biti skroz udaljeno od života kojeg trenutno živite, pogotovo dok budete odgovarali na prvo pitanje. To je dobro, očito ste s dobrom namjerom odlučili mijenjati se. Prihvatite to, i samo nastavite kreirati svoj profil. Kada završite, pogledajte što ste to o sebi napisali. A onda pogledajte odluku koju ste donijeli. Da li se nešto od svega što ste napisali kosi s time?

Npr. ako ste "odlučili" dati otkaz na poslu, ali vam je s druge strane prioritet ostvarivati dovoljno prihoda da prehranite obitelj hoćete li zbilja sada moći provesti tu odluku ili postoji još netko rješenje koje možete iskoristiti dok se ne otvore bolji uvjeti za odlazak?

Ili ako ste "odlučili" skinuti višak kilograma, ali vam isti ti kilogami zapravo služe kao štit od mogućih bolnih emotivnih situacija u životu, ili nekako podsvjesno više vrednujete ljude koji nisu opterećeni svojom vanjštinom možda će vam biti teže krenuti u akciju radi takvih sabotirajućih misli?

Ili želite prekinuti sa sadašnjim partnerom jer niste sretni ali s druge strane taj isti partner se provlači kroz sve bitne teme važeg života? Možda odlazak nije rješenje i nije ni čudo što nikako ne možete poduzeti neki korak u tom smjeru, možda vam jednostavno treba jedan iskren razgovor i nalaženje kompromisa?

 

Mogli bi još niz primjera navesti na tu temu, ali nadam se da shvaćate poantu.

Dakle, prije nego krenete sa osmišljavanjem načina na koji ćete provesti svoju odluku budite sigurni da je to nešto što zaista želite i što ste u mogućnosti provesti, a ne nešto što samo mislite da biste trebali napraviti samo zato što to netko drugi radi ili zato što ne vidite drugi izlaz - i to ne zato što ga nema, nego zato što je vama pogled trenutno malo zamagljen. Zapitajte se što će provedba te odluke od vas tražiti i jeste li na tu žrtvu spremni, jeste li zbilja voljni dati cijelog sebe u tu priču srcem i dušom jer stvarno želite živjeti sretnije bez obzira na sve što bi vam ta promjena na kraju mogla donijeti.

Ako je odgovor da, onda stavite kvačicu na tu odluku kakva god bila i krenite na osmišljavanje prvog koraka za promjenu. A to je..... vidjet ćete u sljedećem blogu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 10.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija