Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako se motivirati za kućni trening

 

Jedna od prednosti cijele ove covid priče je ta da je u zadnjih mjesec dana planula ponuda raznih online programa treninga i raznoraznih savjeta kako bi se svima nama omogućilo da održavamo formu i u ovim izvanrednim uvjetima. I to bi bilo super da ne postoji jedan česti problem, a to je - manjak motivacije da treniramo doma.

I sama sam se borila s time u svojim počecima i još se ponekad znam boriti s obzirom da treniram doma. Iako takav trening ima brdo svojih prednosti (sloboda biranja vježbe, muzike i neopterećenost izgledom :D), sa sobom i nosi tu manu olakog shvaćanja termina za trening. Puno puta mi se znalo dogoditi da bez obzira što znam da moram trenirati, odlučim taj tren raditi nešto drugo i ostavim taj trening za poslije. Poslije koje dođe - sutra. Ili preksutra.

To je nešto što se ne može tako lako desiti kada treniraš u gymu. Već kada kreneš prema njemu obvezao si se da ćeš odraditi taj trening, nećeš samo tako promijeniti smjer ili doći pred vrata i okrenuti se. Odradit ćeš što moraš, makar ti to bilo zadnje što ti se radi. Uostalom, platio si.

Doma si naprotiv slobodan čovjek i ako nemaš dobro utabanu disciplinu, često završiš na nečem trećem. Ništa loše ponekad ali kad imaš neki cilj pred sobom, do njega nećeš doći sjedeći i maštajući.

Kako se dakle motivirati, pogotovo sada kada nemamo drugog izbora?

Ne razmišljajte previše, samo krenite sa najmanjim korakom. Već sam negdje pisala o tome kako akcija pokreće motivaciju, i zbilja je tako. Jednostavan čin dizanja sa kauča s namjerom laganog zagrijavanja nekad će biti dovoljan da odradite cijeli trening. Samo se dignite, počnite trčkarati na mjestu, odradite neke vježbice mobilnosti ili jednostavno dinamičko zagrijavanje i vidjet ćete koliko ćete biti spremniji da idete dalje. Ako vam se sat vremena treninga i 6 vježbi koje su pred vama čine kao vječnost i nemoguća misija, krenite sa jednom vježbom. Odradite par serija sklekova. Vjerujte mi, to će vas povući da nakon zadnjeg seta krenete na čučanj. Pa sve i da vam je baš tako naopak dan da ne krenete dalje - nešto ste odradili. A nešto je bolje nego ništa. Uvijek.

Dakle - dignite se, zagrijte se, obucite svoju robicu za vježbanje, stavite si neku dobru muziku, pogledajte neki dobar video, krenite mahati rukama i nogama, sjetite se svoje dubinske motivacije, pojedite griz banane da vam malo podigne šećer (meni često pomogne takav sličan energetski kick)...ma napravite bilo što, samo napravite.

I odradit ćete nešto, vjerujte mi. Ako ne taj put, onda na isti način sigurno onaj sljedeći. Nekad treba i prihvatiti da je određeni dan namijenjen nečem drugom, ali ako ne probamo malom akcijom probuditi motivaciju možda ćemo propustiti priliku da unatoč manjku volje odradimo baš dobar trening ;)

 

 

 

Objavljeno 26.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija