Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jedan moj dan

 

Sjećam se perioda pred dosta godina kad mi je jedna od najdražih zanimacija bila virkanje u jelovnike raznih poznatih faca, modela, natjecatelja i svih onih koji su mi na neki način služili kao uzor i primjer kako bih ja voljela izgledat. Neko vrijeme sam živjela u iluziji da to stvarno rade točno na taj način, bez "prosklizavanja" i nedobog ikakvih supstanci sa strane koje bi omogućile održavanje takvog načina života i koliko toliko optimalnog metabolizma i zdravlja. 

S vremenom skužiš kako sport i bodybuilding u realnosti funkcionira s jedne strane, a s druge da ono što jednoj osobi odgovara nekoj drugoj može bit teško mučenje i put u propast i konstantne začarane krugove yo yo dijeta.

Danas mi ti isti jelovnici služe ne kao pravila zapisana u kamenu, već samo kao način da od nekog ukradem neku ideju za svoje obroke, probam nešto novo, izađem iz nekih svojih okvira, vidim kako drugi kombiniraju namirnice....i isto to bi trebalo služiti i vama koji još uvijek virkate u tuđe tanjure kao i ja nekad i mislite da je to točno ono što biste trebali i sami raditi da postignete rezultate kakve ima i ta osoba. 

S tim ciljem vam i ja danas šibam primjer jednog svog radnog dana, jednu moju strukturu planiranja obroka, a vi onda budite dovoljno fleksibilni da priloženo prilagodite svojim preferencijama, metabolizmu, mogućnostima i ciljevima.

Dakle, kako izgleda jedan moj radni dan?

5,30 h - early rising, jutarnji sam tip i obožavam učiti i obavljati ono što imam rano ujutro, dok mi samo ptičice mogu omesti pozornost :)

Dan započinjem mojoj više puta spominjanom kašicom od svježeg sira, jogurta, wheya, zobenih, šumskog voća i maslaca od badema te malo kave posipane na vrhu, napravljenom večer prije, ohlađenom i spremnom za klopu....desert - kockica čokolade i šalica zelenog čaja ;)

 

 

10,30 - 11h - marenda na poslu (svježi sir, cherry rajčice, raženi krekeri) + zeleni čaj

Najčešći obrok na poslu je upravo svježi sir, pogotovo ljeti jer mi ga je najpraktičnije uzeti na posao, odnosno ne zahtijeva nikakvu pripremu ujutro ili večer prije. Kad pak uhvatim malo volje pripremim komad piletine sa nekim povrćem, omlet ili kuhana jaja, uzmem konzervicu tune ili neke druge ribice ili pak skočim do Plodina i proberem nešto od tamo :)

I da, dodatak ovome i svemu, gotovo uvijek - 3-4 ražena krekera, of course... :)

 

 

16h - ručak (piletina i salata od rajčica, paprike i rikole) + šalica kave

Ljeti je sve jednostavnije pa i hrana - gotovo svaki dan kombiniram neke salatice ili kuhano povrće sa nekim izvorom proteina i naravno - krekerima :)

 

 

20-21h - večera (srdele sa mahunama i rajčicom, raženi krekeri) + čaj od mente

Kod mene se večera nikad ne preskače :) ali je uvijek lagana pa ili ponovim ručak ili jednostavno smutim neka jaja, spečem ribice, bacim meso na tavu ako već nije bilo za ručak. Nekako volim tokom dana miješati izvore proteina iako se ne držim uvijek toga pa si ponavljanjem olakšam planiranje sljedećeg obroka.

 

 

 

Za povremeni međuobrok trenutno ubacim:

 

A prije spavanja uleti i par žličica svježeg sira dok spremam kašicu za sljedeći dan ;)

 

Ovakav jelovnik, odnosno struktura obroka prati me iz dana u dan. Doručak je konstanta već par godina i nešto o čemu uopće ne razmišljam - jednostavno ga pripremim i jedva čekam pojest.

Marenda na poslu je planirana 80% vremena, ostatak vremena se muvam po Plodinama koje su mi 10 koraka od posla i mozgam što mi se jede taj dan - često je to opet svježi sir, neka salatica, tuna ili komad mesa ako mi izgleda pristojno :D Uglavnom se držim onoga što donesem od doma.

Popodnevni međuobrok uleti po želji i to je uglavnom neka voćka ili čaša kakaa sa bademovim mlijekom ako mi se jede slatko, ili pak mjerica wheya sa vodom/mlijekom ako mi zatreba malo više ili vidim da neću unijeti dosta proteina taj dan - ali to je jako, jako rijetka varijanta, uglavnom ne jedem ništa do večere jer kasno ručam. Nekad mi tu dobro dođe i BCAA u prahu, umjesto soka od naranče :D

Večera je kako rekoh, na tragu ručka pa je kuhana ili pak opet malo svježeg sira sa nekim dimljenim losososm npr, ili purećom šunkicom ili u kombinaciji s kuhanim jajem.

 

So....to je to, tako izgleda moj dan. Nadam se da ćete uhvatit kakvu ideju, ako već ne što se tiče samih obroka (jer sam toliko jednostavna s tim obrocima da sam dosadna :)))), onda barem što se tiče strukture (proteini, povrće, vlakna) koja je eto, baza planiranja svakog jelovnika na koju se onda nadograđuju osobne preferencije i ciljevi. Ja sam ovisnik o raženim krekerima i svježem siru, netko drugi će se odlučiti za nešto drugo. Meni odgovara jesti tih 4-5 puta tokom dana, netko će sve stisnuti u 2 obroka i osjećati se super. Netko će UH-e držati samo oko treninga, ili za doručak ili svaki 3. dan - ja ih držim u svakom obroku jer me drže normalnom i sretnom :D I podržavaju ono što trenutno želim postići. Kad zabrijem nešto drugo, neke nove ciljeve - nešto će se morati mijenjati. I da, naravno - nije svaki dan sve tip top, trenutno svako malo uleti neki sladoled ili tu i tamo nešto slatko na poslu, a nije na odmet ni poneka pizza i cheesecake ili palačinke za desert :) Takva praksa mi i omogućuje konzistenost i lakše održavanje dobrih navika u ostalim obrocima.

 

I tako ta priča ide.....unedogled. Još ja puno toga moram naučit, ali trenutno mi je najbitnije ono što sam naučila odavno - nađite svoj stil i uživajte u tome što radite, drugi nek tu samo budu za smjernice i ideje ;)

 

 

Objavljeno 22.06.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija