Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Heavy, heavy, heavy!

Još jedan lijep dan u mom gradu, sunce zove van - a ja jedva čekam trening! Svi koji su pomalo ludi u tom smjeru znaju taj osjećaj kada jedino na što misle taj dan je hoće li biti bolji od prošlog puta, pa bar za jedno ponavljanje ako ništa drugo :)

Moj svijet je postao ganjanje nečega o čemu prije nisam niti sanjala. Kada sam počela trenirati, bilo je to čisto radi skidanja suvišnih kilica koje su se brzo nakupile radi užasne prehrane i 0 kretanja, tamo negdje na početku srednje škole. Dakle, da - počela sam trenirati isključivo radi izgleda. Danas kada pogledam unazad - vidim što sam si sve uskraćivala samo da bi se mogla uvući u traperice i izgledati koliko toliko utegnuto - obučena. A mišića nigdje....a snage nigdje....mršava, a nezadovoljna. Jer dok su svi komentirali kako sam smršavila - ja sam znala kako to izgleda kada se skinem - i to nije bilo dobro. Sati i sati kardia, povrće i jedva nešto proteina, ništa, baš ništa slatkog i masnog - sve je to bila totalno kriva strategija koja me samo ostavila užasno nezadovoljnu dok je brojka na vagi padala....tada još nisam znala da je moguće i mišiće gubit :)

Sjećam se svojih početaka treniranja...svojih jednoznamenkastih brojki koje sam jedva dizala...svojih totalno krivih ciljeva. Mislila sam da mi nije mjesto tamo gdje su dečki, nije mi mjesto pod svim tim utezima i šipkama - čekaj, to je za dečke, a i kako bi ja to uopće mogla podići! Ajme, kad sam tek počela radit u teretani, morali su mi dečki pomagat raspremat utege da se ne leptirić ne prevrne :)) Bilo je bitno da robica stoji kako spada...a ko će nosit vrećice iz dućana? Mama! Mama je jaka :))

Danas....danas ću nastojati u mrtvom dizanju dignut više nego prošli put - that's all that matters. Gurat ću se s dečkima, uzimat im šipke i smijat se kako me nova ekipa sa nevjericom gleda jer - koji će mi to vrag uopće? A još je jača scena kada pomažem dečku - ne znaju dal bi stali svi iza mene ili me pustili da radim svoj posao..al nije im svejedno gledati  :))

Pristup treningu kojeg već duže vrijeme imam (klasični bodybuilding sa fokusom na 3 glavna dizanja: deadlift, bench press i čučanj) me preporodio, cure moje..i što je najbolje, još uvijek sam žensko :) Mislite da bench i nježno rozi noktići ne idu zajedno? Dođite u moj gym i provjerite kako idu, hehe! Ne, mišići mi ne izbijaju ispod jakne, ne izgledam ko slon i nemam muški glas - dapače, da me vidite na cesti ne biste vjerovali čime se bavim. Ali osjećam se fenomenalno - jedem više nego što sam ikad jela, ne ustručavam se koji put mjesečno pojest cijelu pizzu i palačinke nakon toga, uživam u svakom treningu i očekivanju novih rezultata - a tijelo sve čvršće i čvršće - napokon noge reagiraju na pravi način.

Gledam vas kako se vrtite oko orbitreka, aduktora/abduktora i sprava za trbušnjake...i ok, svatko ima neke svoje vizije i to..ali i to je nekad bio moj đir i nije me usrećio. I mislim da je to kod većine zapravo više strah od toga da to ne možete, što će vam se možda smijat i što ćete izgledat kao muško nakon mjesec dana nego što vam se neda...ma i neda vam se, treba tu malo boli potrpit :)  I ja sam nekad mislila tako - da ti treninzi nisu za mene. Zašto ne probat? Ok, možda to stvarno nije za neke, nismo svi isti, ali kako ćete znat ako ne probate? Voljela bi kada bi se malo više cura uhvatilo ozbiljnih težina i shvatilo benefite takvog treninga - pa da organiziramo jedno žensko powerlifting natjecanje :) Po meni nije dovoljno samo dobro izgledati u robici - a gdje je ta snaga? Mah, što ja govorim...i kod muškaraca to opada, a kamoli tek kod nas cura....gdje su oni stari ljudi, jaki, krupni, snažni.... i nije samo riječ o snazi tijela - nego o izgradnji jedna ukupne ličnosti. Sve jača istovremeno - i tijelo i um. Ja sam napokon shvatila koliko sam sposobna i koliko žena ustvari može ako si to dopusti. Ništa mi nije toliko izgradilo samopouzdanje kao jaki treninzi - ne mogu vam opisati koliko. Sve sam jača i sigurnija i sve me to samo tjera da nastavim dalje - do svojih limita, ma gdje god oni bili - a baš me zanimaju di su :)

Cure - ako ovo može pisati cura koja pred par godina nije mogla nosit vrećice iz dućana, a danas diže svoju težinu bez problema - onda se možete i vi primiti posla i dokazati sebi koliko možete ;)

 

 

 

Objavljeno 07.12.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji20komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji20komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija