Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Greške i greškice 2. dio

...niste se pronašli u onih 9 grešaka? Ha, nemojte još odahnuti - kreće novi krug!

10. Nisam uopće žedna tokom dana, jedna čaša vode mi je preko glave
Mislite da sam se ja rodila sa bocom vode u ruci kad toliko tupim o tome? O ne. Moje druženje s vodom započelo je tek prije nekih 4 godine. Čaša po čaša, bočica po bočica, boca po boca...danas smo boca i ja najbolji prijatelji ( još jednom napominjem da nebi bilo zabune, radi se o vodi :)) Point is? Možda vam se sad neda, nemate potrebu, prozirna vam je, bezukusna i dosadna...ali poslušajte me - kada jednom krenete, više nema nazad...tijelo traži još i još, a vi na kraju ne možete ni zamisliti kako ste nekad mogli živjeti "na suhom". Dajte joj priliku, zaslužuje ju.

11. Ne želim još ići u teretanu dok se ne sredim malo, sram me je - pa tamo su svi savršeni!
Prvo - što znači biti savršen? Znate li nekoga ko je svima savršen? Čak i da postoji takav - mislite li da on za sebe misli da je savršen?
Drugo - zašto uvijek nešto čekate? Zar je život - čekanje?
Treće - kako ćete se sredit ako se sramite svugdje krenut prije nego što se sredite - samo upadate u začarani krug iz kojeg nećete tako lako van.
Come on, svi smo imali iste brige kad smo prvi put prešli prag teretane.  A onda smo duboko udahnuli, uhvatili se posla, a sad jedva iščekujemo slijedeći trening.
Negdje sam bila pročitala da često zaboravljamo na to da dok nas ljudi promatraju zapravo misle što mi o njima mislimo dok mi njih promatramo - tako da na kraju zapravo većinu vremena svi mislimo samo na sebe...zanimljivo :)
Gledajte, nitko ali baš nitko nije važan osim vas i vašeg krajnjeg cilja - zato glavu visoko gore i napravite taj veliki korak - lijepi ste.

12. Zašto ja ne mogu izgledati kao ova cura na naslovnici?
A ta na naslovnici kad se probudi ujutro pogleda tu naslovnicu i pomisli kako bi bilo super da ona stvarno tako izgleda pa počne kukat zašto ne izgleda ko neka druga na nekoj drugoj naslovnici, a ta druga se probudi ujutro pa kuka.....i tako unedogled..kuku kuku...nikad zadovoljni.
Dobro je imati neku sliku u glavi onoga što želite ALI budite svjesne da postaje određena ograničenja dokle možemo ići sa svojim tijelom i još nešto - sve je relativno. Dobro se pogledajte u ogledalo, razmotrite što se da napraviti i zapamtite da su tu jedino bitne dvije stvari:
1. ono što VI želite od svojeg tijela napraviti (vaša vizija)
2. da se VI osjećate dobro same sa sobom
...a ne da zadovoljavate neke opće kriterije ljepote - ili točnije, photoshop ljepote.

13. Znam da su čučnjevi dobri za noge i guzu, ali teško mi ih je raditi, ne dođem ni do pola!
Svaki početak je težak. Istina, lakše se valjati po spravama....još lakše sjest u neki spaceshuttle zagrijan na 100 stupnjeva i pustit da drma. No, vjerujte mi, osnovnim vježbama (vježbama sa vlastitim tijelom) uštedjet ćete i vrijeme i novce - a možete ih raditit i doma. Krenite malo pomalo - dokle god možete. Pomognite se zidom, pilates loptom, učite se pravilnoj tehnici. Onda uvedite bučice. Pa dodajte težine. Spuštajte se sve niže i niže. Dižite težine sve više i više. Na kraju si čestitajte - i to ste savladale.

14. Neću te velike utege, uzet ću ove bučice od 0.5 kg
Ajmo ovako - da vidite nekoga u teretani da na svakom svom treningu vadi iz torbe 2 velike zelene jabuke i digne ih nekih 50 puta nebi li vam to bilo smiješno? Cirkus, mislile biste da nije baš sav svoj. A ove bučice vam nisu smiješne? U čemu je razlika? Hehehe ostavite se tih igračkica i uozbiljite se - jesmo nježniji spol ali ne moramo baš ni bit ko list na vjetru.

15. Trener mi je napravio program vježbanja - evo već 4. mjesec vježbam po njemu točno kako piše i ništa - bezveze sam ga platila!
Nije problem u programu (bar u većini slučajeva ne mora biti) nego u tome što ga se neki drže ko pijan plota. Već sam pisala o progresiji, no ponovit ću to još 100 puta ako treba. Ukoliko nemate osobnog trenera i ovaj program ste dobili na svom prvom treningu, teško da će se netko lomiti oko vas kasnije. Za kasniji napredak ste vi same zaslužne. Srećom, danas je toliko toga dostupno na internetu da vam samo malo volje treba kako bi istražili vježbe i novima svako malo zamijenili stare.
Udahnite malo kreativnosti u svoj trening - ko će se pobrinuti za vas ako ne vi same.

16. Ne jedem poslije 6
Ajmo opet sjest u vremenplov....brmmmm..
Priznajem, dugo sam živjela po ovom pricipu. U 6 ključ u bravu - ko je ušao ušao je! Do ponoć sam već bila spremna pojest krevet, a do ujutro sve oko sebe. Da ne govorim da sam svih izludila s tim pravilom. Onda sam shvatila da sam malo zabrazdila pa sam tih 6 prebacila na....7! Daaaaa, revolucionarna odluka, pametna ja!
Ok, mislite da vaše tijelo stvarno u 18,05 sve automatski sprema tamo di ne treba? Ono, u 18 h se zaustavljaju satovi, tule sirene, pale se crvena svijetla i počinje regulacija prometa - što god naleti usmjerava se u smjeru "masne naslage"....drama!!!
Sada se smijem tome, ali nekad mi nije bilo smiješno.
Ne opterećujte se glupostima. Opskrbite se laganom hranom i pojedite pošten obrok u razumno vrijeme. Ne kažem da se možete u 23h nakrcat i leć ko bova u krevet, nije ni to cilj. Ukoliko naučite pravilno izabrat i tajmirat namirnice nećete više imati problema sa ovakvim pitanjima i sigurno ćete se osjećati puno, puno bolje.

17. Ne jedem meso, jaja, ne pijem mlijeko...
Zeznut ćete si imunitet. Oslabit će vam kosa. Imat ćete problema sa noktima. Propadat će vam mišići. Svaka prokleta viroza će vam sjest za vrat i prikovat vas za krevet. Ne sviđa vam se ovo? Onda se pobrinite da unosite dovoljno proteina dnevno, u kojem god oni obliku bili. Proteini su gradivni blokovi naših mišića, naših stanica. Preporučen unos za neaktivne je minimum 0.8 g dnevno, za aktivnije minimum oko 1-1,5. Razmislite malo koliko ih vi unosite. Ima rješenja i alternativa za svih, samo treba pitati, tražiti, učiti. Znanje je moć.

18. Smotana sam - bolje da se držim sprava - ako krenem na slobodne utege i naprednije vježbe svi će mi se smijati
...a za neko vrijeme ćete se vi smijati njima dok budu i dalje lamatali sa zelenim jabukama i skakutali od sprave do sprave bez reda i programa. Ne brinite, oni pravi će svoje smotane početke prepoznati u vama i znati da radite pravu stvar ;)

Imate cilj? Imate viziju? Znate kako ćete ju ostvariti? Neka vas to vodi naprijed i ne obazirite se na nikoga - znate što vi želite i koliko to želite i to je jedino važno. Samo učite i slušajte svoje tijelo - ono najbolje zna ;)

Objavljeno 08.11.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji28komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji28komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija