Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Fali vam motivacije? Keep on reading! ;)

Hey dragi moji, ljetne igre su nažalost prošle i bliži nam se jesen. Razmišljate o teretani? Ili samo promjeni načina života na bilo koji način? Ne čekajte prvi tjedan u 1. mjesecu 2010. godine da obavite tu želju s popisa i prekrižite ju do istog mjeseca sljedeće godine ;). Krenite sada i napravite svome tijelu uslugu - ono će vam znati to vratiti, vjerujte mi :)
Nije neobično da se jedan dan osjećamo puni volje i želje za promjenom, a već drugi dan klonemo i odustanemo od svega. Motivacija nam je često nužno potrebna, a najbolji motivatori smo upravo mi sami! Ali treba i tu znati neke trikove zato moji new gym članovi, ovo je za vas ;)


1. Nađite ono što vas motivira!
Konačni cilj vam mora biti stalno na pameti da vas podsjeća koje korake morate sljedeće poduzeti. Imate li neki važni događaj u planu ili samo želite stati u određenu odjeću? Ili ste jednostavno shvatili da se upalila crvena lampica? Nije bitno, imajte ga na umu kad god vas uhvati neka tupa bezvoljnost - budite jači od nje!


2. Shvatite to kao obvezu
Svi cijenimo odgovornost i ozbiljnost kad se radi o važnim stvarima. Shvatite i ovo kao jednu od važnih stvari. Zapišite na kalendar dane za treninge, spremite torbu za trening večer prije, zadužite nekog da vas pogura ako zapnete na vratima.. :)


3. Nađite uzora
Nađite nekoga ko već trenira neko vrijeme i ko je već na pola puta do ostvarivanja svoga cilja i neka vam bude inspiracija. Budite pritom realistični i svjesni svojih mogućnosti da se ne razočarate - ipak smo svi različiti.


4. Fokusirajte se na pozitivne aspekte treninga
Ne mislite na ono čega će te se morati odreći - junk-a, slatkog itd., pa i vremena za neke druge druge stvari - mislite na pozitivne stvari koje ćete time ostvariti - isplati se.


5. Odredite male ciljeve
Ako ne znamo gdje idemo, kako ćemo znati tamo stići? Postavljanje malih dnevnih, tjednih, mjesečnih ciljeva bitan je korak prema konačnom cilju, a i s obzirom da se brže ostvaruju, konstantno smo motivirani vidljivim rezultatima!


6. Zapišite listu osnovnih razloga
Lista osnovnih razloga zašto trenirate odličan je način da vas drži motiviranima. Posvetite malo vremena sebi i zapitajte se što je to što vas najviše gura u promjenu načina života. Kad završite zaljepite tu listu na neko vidljivo mjesto i pogledajte je kad god vas oblaci prekriju :)


7. Slikajte se
O da, pravi motivator :)  Često nismo baš najbolje svjesni sami sebe dok se ne vidimo iz tuđe perspektive, a i kako se mijenjamo nakon dužeg treninga, na kraju i zaboravimo kako smo izgledali na početku :) Slikajte se recimo jednom mjesečno i divite se rezultatima!


8. Vodite dnevnik treninga i prehrane
Zapisujte kako vam je trening izgledao, koliko ste povećali opterećenje, koliko vam je lakše/teže bilo, što ste pojeli i koliko...tako ćete najbolje procijeniti što vas je najbolje dovelo do krajnjeg rezultata. Ne treba vam papir, dođite na fitness.com.hr i podijelite svoje muke/veselje s nama ;)


9. Nađite dobru muziku
Ne da vam se dignuti iz kreveta ujutro ili s kauča popodne? Navijte nešto dobro i nema šanse da vas ne potjera iz kuće (recite ukućanima i  susjedima da se strpe, to je samo dio motivacijskog procesa ;))


10. Radite ono što VI želite
E, zadnji ali najvažniji. Ne krećite na nešto samo zato što je netko od vaših najbližih ili poznatih uspio na tome. Izaberite aktivnost u kojoj ćete VI uživati i hranu u kojoj ćete guštati - i u jelu i u pripremi. Ako volite trčati, trčite. Ako volite plesati, plešite. Iako se nekad moramo i malo pomučiti - na duge staze bolje je naći nešto što će nas veseliti - tek onda možemo potpuno uživati u novom načinu života ;)

Objavljeno 08.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji17komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija