Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Da li da uzmem komadić...ili ne..ili da...ufff...

Vjerujem da mnoge od vas, početnika ili već profesionalaca u zdravom načinu života, muči isti problem - kako odolijeti hrani koju bi bilo pametno izbjegavati, a taako ju volimo. Iskreno, meni je to najteži dio. Koliko god sam kroz godine ovakvog načina života usavršila svoju prehranu do te mjere da mi tijelo samo bira najbolje,  i meni se često zalome trenuci kada sve oko mene stane (pa i pamet) dok ne pojedem bar koju kockicu čokolade.  Znate te trenutke kada ništa više nije važno, samo daj nešto - brzoooo!

 

Priznajem da me to zna nekad toliko izludit...pripremim si savršen obrok, cijeli dan sve po pravilima, sve po planu. Uživam dok jedem jer znam da je to najbolje za mene i da sam time još jedan korak bliže onom što želim.  I sve je super dok ne pojedem..a onda...ja bi nešto slatko...JA MORAM NEŠTO SLATKO...E sad, ostavit ćemo po strani teme tipa - šta će ti bit, pa treniraš, samo komadić, to je dobro za metabolizam itd...da, sve to ima svoje mjesto ali ja ne želim o tome sada pisati...

 

...želim pisati o mojim načinima borbe protiv tog zaglušujućeg  vražjeg glasa u glavi koji nas najčešće nakon duge borbe ipak odvede do ormara da bi nakon što ko zombiji sataremo u sekundi to što smo htjeli shvatili - da nam to uopće nije trebalo. Dakle, predstavljam vam mojih 5 načina bijega  iz takvih svima dobro poznatih situacija:

 

1. Pojedi - pospremi - briši

Ja inače volim nakon što pojedem malo sjediti za stolom - čisto da se obrok malo slegne, ne?  To inače nije loše, ali meni je očito pogubno. Otkrila sam da se dok sjedim jednostavno osjećam manje sitom i spremna sam pojesti još nešto što mi je sasvim nepotrebno.  Ili čupkam još kruha (u najboljem slučaju) ili počem sanjariti o nekom junku koji bi tako lijepo sjeo na kraju....rješenje? Dignem se sa stola i odem raditi nešto - bilo to pospremanje, ili čitanje, pisanje, štogod - samo da zaokupim glavu i tijelo nečim drugim. Ubrzo shvatim da mi taj višak uopće nije bio potreban jer sam ustvari sita. Dajte mozgu vremena da shvati da mu više ništa ne treba!

 

2. Slušalice na uši

Aaaa ovo je bilo otkriće. Imam par pjesmica koje me strašno motiviraju i uz koje često vizualiziram svoje ciljeve. Inače sam veliki sanjar i od malih nogu u mislima kreiram slike svega što želim, a glazba mi u tome puno pomaže. U trenutku kada osjetim da me mozak želi zavarati nečim što mi praktički ne treba nego mi iz nekih krivih razloga želi nametnuti - stavim slušalice, prebacim se u svoj svijet i odmah je puno lakše - vizualizacija i fokus na ciljeve čuda rade ;)

 

 

3. Šetnja

Još jedna stvar koja mi jako pomaže. Puno puta mislim da sam gladna iako ustvari nisam - možda mi je samo pomalo dosadno ili me muče neke emocije. Istog trena kada izađem na zrak i počnem hodati odjednom zaboravim na ono što sam htjela pojesti. Jednostavno uživam u kretanju i u onome što činim za sebe, odnosno u činjenici da zaista imam izbor i da samo o meni ovisi hoće li se moji ciljevi ostvariti. Ista stvar sa treningom - npr. puno puta sam znala sjesti na biciklu, barem na 10 min i odmah sam se počela osjećati bolje, puno bolje nego da sam lijeno posustala i pojela nešto nepotrebno - znajući da sam opet pobijedila sebe - a to je ono što nas, između ostalog, dovodi do uspjeha.

 

 

4. Zdravija rezerva

Možda pogađate o čemu se radi :) Moja zdravija rezerva je - crna čokolada. Kada me god želja za nečim slatkim toliko smuti da stvarno ništa od gore navedenog ne upali, odustanem od borbe i uzmem par kockica crne čokolade. Tih par komadića mi je zaista dovoljno ( u životu nisam pojela niti pola čokolade u šutu, kamoli cijelu) i nakon toga me prođe želja za nečim puno gorim.  Svatko do nas ima nešto što bi mogli jesti na kile - za mene su to keksi, suhi kolačići, sladoled...što više jedem, više mi se jede. Kod čokolade nije tako - dovoljno mi je malo da osjetim tu slatkoću i idem dalje. Otkrijte koja hrana vas navodi na beskrajno prejedanje i zamijenite je nečim što je jednako ili približno ukusno, a ne treba vam puno da bi ste se zadovoljili.  Nadam se samo da niste u svemu neumjereni ;)

 

 

5. Motivacija

Klasika, ali kod mene pali. Razne slike, filmići, knjige, članci..vjerujte, ljudi koji su postigli svoje ciljeve istovjetne vašima i koji za vas izgledaju savršeno najbolji su način da još jednom razmislite  da li vam stvarno treba to po što ste krenuli. Možete i sami vizualizirati to što želite ali bolje je kada to jasno vidite pred sobom. Puno puta su me upravo slike mojih vizija natjerale da stisnem zube i odradim što sam planirala. Zato kad vas stisne - na komp i uživajte ;)

Objavljeno 05.01.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija