Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ciljevi

 

 

U prijevodu: cilj je san sa rokom. Dobro razmislite o ovoj izreci, a onda ju iskoristite kao uvod u vašu listu ciljeva i razloga zbog kojih ih želite postići, prije nego krenete sa novim programom treninga i prehrane. Pa čak i ako ste u tome duže i već mislite da znate sve. Čemu to? Čitajte dalje..

 

Nerijetko se nakon treninga u svlačionici susretnem sa novim članicama teretane i razgovor s nekima od njih uglavnom uvijek počinje na isti način: „Koliko dugo već treniraš?“ Nakon što odgovorim neizostavno slijedi: „Svaka čast. Kako se uspiješ motivirati“? Iako se moj odgovor uglavnom uvijek svede na klasiku tipa: "navika, ne treniram sama pa mi je lakše, ovo mi je već kao drugi dom" i slično tome, ima nešto o čemu nikad ne govorim jer je premalo vremena da krenem s tom filozofijom, a i želim izbjeći čudne poglede…

..ali bez obzira na sve to funkcionira, više od svega ostalog. Sila koja me već godinama tjera na konstantni rad i neprestano testiranje svojih granica i mogućnosti proizlazi iz jedne tako jednostavne, a tako moćne prakse – definiranja i zapisivanja konkretnih ciljeva, sa razlozima koji stoje iza želje za njihovim ostvarenjem i rokom u kojem ih želimo ostvariti.

Što točno želite? Zašto to uopće želite? U kojem vremenskom roku to želite ostvariti? Naravno, sam program je bitan. Isto kao što planirate detalje puta u drugi grad ili državu tako morate znati isplanirati i svoj put prema promjeni koju želite. Inače ćete se naći na mjestu kojeg niste htjeli posjetiti. No, unatoč savršenom programu treninga i prehrane nekad nešto zašteka. Iznevjeri nas naša unutarnja motivacija, važnija od svega. Pa što je ono što će vas iznutra tjerati da ustrajete, da se posvetite tom programu kao da vam je zadnje?

U jednom od prošlih blogova sam pisala o moći vizualizacije sebe sa već dostignutim ciljevima i to je sigurno bitna komponenta uspjeha, no prije toga treba nam jasna predodžba svojih ciljeva, razloga iza njih, te definiran rok njihovih ostvarenja. Nemojte se bojati stavljati okvire na svoj plan, upravo je to ono što će vas tjerati da se u te okvire stisnete i ne koristite onu staru: ima vremena. Vrijeme je sad, i vrijeme prolazi.

Dajte emociju svojim ciljevima, zapišite razloge zašto. Želite izgledati bolje, smanjiti par konfekcijskih brojeva? Ne sramite se, samo to je izvrsna motivacija i početak, s vremenom će se iskristalizirati i ostali benefiti aktivnijeg i zdravijeg načina života. I ja sam krenula sa tim, kako bi neki rekli plitkim ciljem, koji se s vremenom proširio na niz moćnijih razloga – brdo energije, osjećaj snage, imunitet na vrhuncu, ma da vam ne nabrajam…..što god bio razlog iza vašeg cilja, neka bude iskren i jasan.

 

Dakle, otkud krenuti? Već sad uzmite neki papir u ruke (ili tipkovnicu) i napišite par svojih dugoročnih i kratkoročnih ciljeva (mjesečnih/tjednih), razloga zbog kojih ih želite postići i roka koji si za to dajete. Tu listu stavite na vidljivo mjesto te u nju zavirite kad god motivacije zapne..tako ćete uvijek znati prema čemu ste krenuli, iz kojih to razloga i koliko vremena imate za ostvarenje.

Želim smršaviti nije konkretan, definiran cilj. Koliko? Zašto? Do kada? Definirajte sve u detalje, rasvijetlite svoje ciljeve da vaša podsvijest može lakše do njih doći i automatizmom vas tjerati u bolje izbore iz dana u dan. Nakon nekog vremena više nećete znati drugačije – novi program će napraviti svoje ;) Potpisujem vlastitim iskustvom!

 

Još niste krenuli? Dosta teksta, olovku u ruke i na posao. Ljeto je na vratima, i to bi mogao biti vaš prvi rok, a razlog……zavidni pogledi na plaži? Koga briga za taštinu kad nam mami osmijeh na lice, a znamo koliko je zdravo smijati se puno ;)

 

Objavljeno 30.01.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji10komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija