Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pureći zavitak s rajčicom i sirom od ovčjeg ml.

Hej FITovci, nismo već dugo kuhali nešto novo i ukusno. :)

Ovaj recept nudi neobičnu pikantnu kombinaciju sastojaka za malo drugačije glavno jelo.




Vrijeme pripremanja: 15 minuta • Vrijeme kuhanja: 10 - 15 minuta (mikrovalna pećnica) • Za 1 osobu

Sastojci:

1 maleni luk, narezan na tanke ploške    
5 ml (1 čajna žlica) maslaca    
1 oguljena rajčica    
sol, svježe mljeveni crni papar i šećer, prema ukusu    
nasjeckani svježi origano ili mažuran, prema ukusu
100- 140 g tankih odrezaka puretine
1/2 kriške kuhane šunke
1/2 kriške slanine
25g sira od ovčjeg mlijeka, smrvljenog ili narezanog
grančice svježeg peršina ravnih listića, za ukrašavanje

Priprema:
1. Luk i maslac stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i pirjajte 2 minute na visokoj temperaturi. Jednom promiješajte.
2. Narežite rajčicu i stavite je u posudu zajedno sa solju, paprom, šećerom, origanom ili mažuranom. Dobro promiješajte.
3. Odreske puretine začinite solju i paprom. Stavite šunku na puretinu, pokrijte slaninom i zarolajte. Učvrstite čačkalicom, ako želite.
4. Stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu, pokrijte pripremljenom mješavinom i pirjajte na visokoj temperaturi oko 7-9 minuta.
5. Uklonite čačkalicu, ako ste je upotrijebili, a zatim pureći zavitak pokrijte ovčjim sirom i pirjajte 1 - 2 minute na visokoj temperaturi.
6. Ukrasite grančicama peršina i poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz kuhanu rižu ili kuskus i svježim kuhanim povrćem kao što je repa ili pastrnjak.

Napomena
Upotrijebite piletinu umjesto puretine. Bosiljkom zamijenite origano ili mažuran. Ovčji sir zamijenite kozjim.

Savjet
Stavite na nekoliko minuta pod vrući grill ako želite tamniju boju.

Izvor recepta: zena.hr

U slast, jedite i uživajte!
Nakon jela naravno malo u šetnju i na sunce! :)


Objavljeno 12.05.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija