Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zobena kaša sa kikirikijem i bananom

Treba mi sto godina da se odlučim napisat novi post, al kad napišem jednog me uhvati inspiracija pa bi ih napisala dvadeset! :D

Dakle, o čemu se radi, zobenu kašu obično jedem sa šumskim voćem, ali kako volim eksperimentirati sa receptima, pripremila sam si zobenu kašu sa kikirikijem i bananom.

Sastojci:

  • 40 g zobenih pahuljica (ja koristim Kolln)
  • 100 g mlijeka
  • 50 g kikirikija (vlastoručno očišćenog iz ljuske :P)
  • 1 čajna žlica meda
  • malo soli - manje od jednog prstohvata (znam da med i sol u kombinaciji zvuče odvratno, ali se sve skupa odlično uklapa)

Prvo pripremim zobenu kašu, i to tako da u padelicu stavim zobene i mlijeko, i na šparhetu (na najjače) miješam dok se jako ne zgusne. Prebacim u zdjelicu i dok se ohladi čistim kikiriki. Kikiriki ubacim u blender da dobijem komadiće veličine glave šibice. Bananu malo zgnječim vilicom, ubacim bananu u blender i opet miksam skupa sa kikirikijem. Ohlađenu zobenu kašu ubacim u blender zajedno sa smjesom od prije i miksam da se ujednači. Još malo ohladim i začinim medom i sa malo, malo soli. Ja obično od ovih 50 g kikirikija pustim par komada sa strane, pa nožem na malo veće komadiće nasjeckam i ubacim u gotovu kašu.

Dooobarrr tek, drugi put danas! :D

 

Eto zbog frke koja je nastala nakon mog posta, bilo bi u redu da dodam što sam odmah trebala, a nisam. :D

Dakle, OVO nije moj uobičajeni obrok i ovo sam jela samo jednom, jer, kao što sam napominjala već, volim eksperimentirati. Količina koja se dobije od ovog recepta možda i nije velika, ali je zasitna - kao što znamo zobena kaša zasitna je sama po sebi, banana također, i kikiriki, tako da ja nisam mogla pojesti niti pola ovoga do kraja, a bila sam gladna kao vuk. Isto tako, bez obzira što je kikiriki kaloričan, i bez obzira što ga je ovdje toliko stavljeno, mislim da je kod nekakvih žudji za slatkim/kaloričnim (za vrijeme pmsa ili što god da vas tjera da pojedete nešto što inače izbjegavate) bolje rješenje za obrok, nego da pojedete npr. cijelu čokoladu ili burek. I naravno da ne preporučam ovo kao doručak svakog dana, niti jednom tjedno, niti jednom mjesečno itd., ovaj post je napisan isključivo zato što sam htjela podijeliti sa svima vama recept kojim se možete poslužiti ako vas ulovi želja za nečim posebnim, čisto radi razbijanja monotonije 'obične' zobene kaše.

Ostanite fit! :)

Objavljeno 05.04.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji6komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji6komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija