Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zašto žene izbegavaju teretanu?

Teretana je oduvek nekako bila "muška stvar". Kada god sam u nju ušla bilo je na desetine muškaraca i jedna ili nijedna devojka. Na sreću taj se trend poslednjih godina menja.

Kada god bih neku drugaricu nagovarala da krene samnom, dobila bih negativan odgovor. Zapitala sam se  zašto je to tako.

Prva predrasuda u glavama žena je da će se nabildovati i da će postati muškobanjaste. To naprosto nije tačno. Ukoliko radite sa malim težinama, više ponavljanja vi zapravo zatežete vaše telo i naglašavate obline što je zapravo i cilj svake žene.

Drugi problem je nesigurnost. Mislim da nju imaju i muškarci i žene kod prvog odlaska u teretanu. Osećaj da će svi da pilje u baš vas, što u slučaju devojaka i nije isključeno.

Ja sam nesigurnost takodje imala. Prvo sam pratila odredjeni program vežbe za mršavljenje kod kuće, to mi je bila odlična osnova, stekla sam samopuzdanje i kondiciju. Nakon 2 meseca sam krenula u teretanu.

Treći i vrlo bitan uslov za više žena u teretani, jeste da muškarci budu džentlmeni. Ružno je čuti tokom svakog treninga opaske tipa al bih je... Razumem nabujale hormone i želju, ali zadržite ih za svlačionicu ukoliko želite više žena u svojim teretanama.

Objavljeno 18.10.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija