Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako smršati zdravo

Postoji bezbroj dijeta, preparata i programa za mršavljenje. Jako puno informacija i vrlo je teško odabrati pravi put.

Današnji čovek se sve manje kreće, jede nezdravu hranu punu aditiva i kao posledica dolaze suvišni kilogrami. To nije samo estetski problem već i zdrasveni. Gojaznost može uzrokovati oboljenja vezana za kardiovaskularni sistem, povišeni šećer u krvi, kao i probleme sa kostima i zglobovima. Gojaznost pored toga utiče na psihu, osoba će biti nesigurna u sebe, što može rezultirati emotivnim problemima i depresijom. Posle svih ovih rečenica, nadam se da ste i vi odlučili nešto da promenite.

Odgovor je bez sumnje DA. Prvo što trebate je doneti čvrstu odluku. Prestati sa izgovorima tipa  "počeću sutra " ili "počinjem u ponedeljak" . Prebrodite početnu krizu koja se javlja kod svakog kao posledica promene vaše ishrane i budite istrajni. 

Svako mršavljenje zasniva se na kalorijskom deficitu, ali da bi ono bilo zdravo on ne treba prelaziti 500 kalorija. Ne brinite i 500 kalorija manje dnevno daće veoma brzo vidljive rezultate. Postoje dijete koje će brže skinuti kilograme, ali postoji velika bojazan o zdrasvenim posledicama. Danska dijeta najbrže skida kilograme i traje  samo 13 dana, ali je teška za izdržati. Bazira se na svega 600 kalorija i vrlo je nezdrava. Takve dijete nikad ne započinjite bez konsultacija sa lekarom. Ja bih vam ipak preporučila da se držite postepenih dijeta koje se baziraju na postepenom skidanju kilograma i raznovrsnoj ishrani. 

Zasigurno trebate promeniti navike u ishrani. Slatkiši i gazirana pića trebali bi biti vaša prošlost. Ja sam gotovo bila zavisna od kole. Osećala sam se loše ako je ne popijem. Pila sam preko litre dnevno. Kada sam odlučila da napravim promene u ishrani bilo je teško moram priznati. Krizirala sam, ali danas se ja osećam mnogo bolje. Nemam više one promene u raspoloženju kada mi padne šećer, imam više energije. Bolja linija mi je svakako dala više samopouzdanja.

Takodje izbacite hleb i sve namirnice od belog brašna. Izbegavajte preradjevine poput salama i pašteta. To je uglavnom hrana najlošijeg kvaliteta. Vaša ishrana treba da se bazira na namirnicama bogatim vlaknima, kao što su razne vrste salata. Namirnice bogatim proteinima, pileće belo meso i jaja, te ugljenim hidratima iz integralnog pirinča , mastima iz maslinovog ulja i kikiriki putera. Postoji još niz dobrih namirnica, mogla bi ih nabrajati ceo dan. Nadam se da ste suštinu shvatili. Jedite raznovrsno i što manje preradjenu hranu. Budite vitki i zdravi,

Objavljeno 15.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija