Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Trbušni i samo trbušni

Dragi fitovci i fitovke!

 

Nedavno sam objavio (prvi svoj) post u kojem sam naveo općenite navike prehrane te jedan ciklus treninga koji najčešće radim i koji mi je pružio najveći napredak, kako u očima drugih, tako i u mojim vlastitim.

Danas ću naglasak staviti na trbuh, dakle, cijeli kompletno baš ono skroz. Jedna debela istina koju svi moraju prihvatiti je da trbušnjaci dolaze na sunčanje samo kad zatvorimo usta i uz prilagođenu prehranu odradimo i različite vježbe. Još nešto što smatram korisnim, a nadovezuje se na ove prije par sekundi spomenute vježbe, za naglasiti je da potrošnja masti kod čovjeka NIKADA ne funkcionira na LOKALNOJ razini. Prilično sam siguran da se veći broj već uvjerio kako se stotine, tisuće, milijuni i milijarde trbušnjaka ''ne isplate'' i da vam se čini da što više radite, da se oni više skrivaju. E dragi moji, tako vam otprilike i je! Kako je već poznato, naše tijelo za primarno gorivo koristi ugljikohidrate, tek sekundarno masti. Logično, smanjeni unos ugljikohidrata dovodi i do povlačenja masti kao goriva, međutim, zec je tu u grmu do onoga u koji vi gledate sad. Da, početak je dobar i logičan, smanjeni unos ugljikohidrata. No, koji je idući korak? Motor. Koliko troši tvoj motor? Lako je doć do faze potrošnje masti, ali koliko brzo to ide? Pitanje evo. Na cesti su auto od 500KS i 200KS, napunjeni do vrha oba. Koji će prije ostat bez goriva? Auto od 500KS zasigurno više/brže troši gorivo od nekog auta od 200KS. TO JE SVE. Želiš skinuti bellyfat? Želiš takav trbuh da ako se dogodi da snimaju remake Baywatcha u Splitu ove godine možeš zauzeti broj 1 na audiciji za glavnog šmekera u seriji? Želiš ponovno stat u svoje omiljene traperice? Ili jednostavno želiš biti samo sretan i zadovoljan sa sobom? (i povrh svega - zdrav!)

Da zaključim, trbušno potkožno masno se skida na način da radimo vježbe kojima aktiviramo veći broj mišića, po mogućnosti (naj)većih skupina. Znači, baza bi nam trebale biti 3 osnovne vježbe: benč, čučanj i mrtvo dizanje. Moje osobno mišljenje je da je čučanj ipak najisplativija vježba u tom kontekstu. Nabiti nešto mišića (naravno, ovisno o afinitetima) pojačanom proteinskom ishranom i povećanim unosom dobrih masti te smanjenjem unosa ugljikohidrata, doći ćemo do faze mišićnog rasta, povećanje potrošnje kisika i energije, što će nas u konačnici dovesti do topljenja tog neželjenog sala. Osim težinskih treninga, smatram da je onaj 8 mins abs workout (https://www.youtube.com/watch?v=W-9L0J_9qag) jako dobra pomoć pri oblikovanju trbušnog zida.

Nadam se da sam vam uspio pomoći na bilo koji način i ako imate kakvih pitanja, kritika, sugestija, komentara, feel free to to give some feedback. Eto, budite mi lijepi, fit, zdravi i veseli i do idućeg posta pratim ja vas ;)

Objavljeno 07.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija