Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Od pretilosti do medalje na državnom

Ovo su oni dani kada mnogi kreću s mršavljenjem ili jednostavno zdravijim navikama. To je i razlog zašto pišem ovaj post. Želim motivirati i podržati sve one koji će pokušati promijeniti navike. I pomaknuti svoje granice iznad očekivanja. Moja priča kreće od 95kg težine na 162cm. Nekima je možda poznato da sam 2014. na fitness.com.hr pobijedila na natjecanju za najbolju transformaciju. Tada se čulo za moju priču i način na koji sam smršavjela. To je bila potvrda moga rada i napokon sam tada shvatila da sam smršavjela. Cilj poslije toga je bio održati formu. Međutim nisam osoba koja može stagnirati duže vrijeme. Stalno su me privlačile vježbe poput čučnja i mrtvog dizanja. "Okus" željeza je bio neodoljiv. Stalno sam povećavala kilaže koje dižem. Popravljala tehniku. Na kraju se svelo na to da ni jedan trening ne prođe bez mrtvog dizanja ili čučnja. Jednom prilikom me moj trening partner pitao zašto se ne počnem baviti powerliftingom. Kad već toliko volim te vježbe. Izmišljala sam stalno izgovore. Zapravo nisam imala samopouzdanja. Pitala sam se kako ću ja to jer do prije godinu, dvije bila sam skoro nepokretna. Bojala sam se osuda i zlih jezika. Tada je Igor - moj trening partner bio uporan i nije odustajao nego mi je za 30-ti rođendan kupio powerlifterski remen. Od tada sam krenula malo jače i s rušenjem maximuma.

Nisam ni sanjala da ću završiti na IV državnom prvenstvu Hrvatske u powerliftingu nakon samo 3 mjeseca od recimo nekakve odluke da ću krenuti s poweliftingom. Na tom natjecanju sam osvojila drugo mjesto u kategoriji do 63kg i oborila državni rekord u čučnju. :) Iako nisam imala podršku od uže obitelji a i prijatelji nisu bili oduševljeni ipak sam uspjela. Šutjela sam o tome da se pripremam za natjecanje. Jer su mnogi osuđivali dizanje utega pogotovo jer sam žena. Ista stvar kao kada sam mršavjela, kada trebaš podršku dobiješ osudu. 

Stavite svoj cilj visoko. Nemojte biti previše realni. Maštajte. Korak po korak i cilj je sve bliži samo je pitanje vremena. Svaka upornost i odvažnost mora dati rezultat.  Kad vam netko kaže da ne možete to ne znači da vi ne možete nego da on ili ona ne može. Samohrana sam majka. Imam dvije prekrasne djevojčice. Zaposlena. Svaki dan je izazov. I meni su govorili da ne mogu, a sada me pitaju kako sam to učinila. :)

I još za kraj da spomenem svoje maksimume ako nekoga zanima. Čučanj 90kg, bench 52.5 i mrtvo 125kg ali uskoro će biti i novih rezultata :) Svoju prvu medalju u životu sam dobila s 30 godina. Posvetila sam ju svojoj djeci. Uvijek sam htjela imati medalju dok sam bila klinka, ta želja mi se tek sada ostvarila.  :) 

Lock and load!!!!

 

 

 

 

Objavljeno 09.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija