Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Visok unos soli usporava pubertet!

Istraživanje provedeno: 17.05.2015

Štakori hranjeni dijetom na bazi visokog unosa soli ( otprilike 3-4 puta više nego što je ljudima preporučljivo) imali su ogroman zaostatak da uđu u pubertet za razliku od onih koji su bili na dijeti sa niskom bazom soli. Zanimljivo, štakori koji nisu uopće unosili sol također su kasno dosegnuli pubertet.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Wyomingu, SAD koji je vodila dr. Pitynski zaključili su da je unos soli neophodan u fazi ulaska u pubertet, ali nepravilna doza utječe na reproduktivno zdravlje. U pubertetu to vodi ka problema u ponašanju, stresu i smanjenoj plodnosti.

Smatra se da dijeta s visokim unosom masti ubrzava ulazak u pubertet, ali ovim istraživanjem je dokazano da uz visok unos soli čak ni jako veliki unos masti neće ubrzati ulazak u pubertet što je vrlo interesantna činjenica.

Dr. Pitynski: „Naše istraživanje ističe po prvi puta da unos soli u našoj prehrani ima značajniji efekt na reproduktivno zdravlje od unosa masti.“

Svjetska zdravstvena organizacija isitiče da većina populacije premašuje preporučeni dnevni unos soli koji iznosi 5 grama za odraslu osobu.

Sol se u prirodi nalazi u raznoj hrani, mlijeku, vrhnju i jajima. Najviše je ima u prerađenoj hrani kao što je kruh, slanina, slatkiši, razni umaci koji čine glavninu naše prehrane.

„Danas sve više ljudi ima problema sa reproduktivnim zdravljem i to postaje globalni problem koji ne smijemo zanemariti.“ Dr. Pitynski.

Objavljeno 06.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija