2.9.2018. Kako se nakon ljeta motivirati za trening i pravilnu prehranu?
Zorana Jagodić
Kako nakon tjedana opuštenog životnog ritma, pronaći motivaciju i fokus za redovne treninge i striktnu fitness prehrambenu rutinu?
Um i tijelo
29.8.2018. Novo istraživanje: Psyllium pojačava učinkovitost lijekova za povišen kolesterol!
Zorana Jagodić
Znanstvenici su proveli meta-analizu 3 kliničke studije koje su evaluirale simultano korištenje statina i psylliuma. Studije su trajale u rasponu od 4 do 12 tjedana.
Ozljede i bolesti
28.8.2018. Hernija (kila) – kako prepoznati i kako spriječiti i liječiti?
Zorana Jagodić
Hernija ili kila abdominalne stijenke česta je kod osoba koje se bave teškim fizičkim poslom ili sportaša koji podižu velike težine.
Ozljede i bolesti
21.8.2018. Roditelji oprez: Pretilost u dječjem uzrastu uzrok je niza psihičkih i fizičkih bolesti u kasnijim fazama života
Zorana Jagodić
Dvije studije provedene nad više od 500.000 djece u Danskoj, praćene u rasponu od nekoliko godina, potvrdile su direktnu vezu između visokog indeksa tjelesne težine u djece s povećanim rizikom od razvoja karcinoma debelog crijeva i ranog moždanog udara u starijoj dobi.
Um i tijelo
14.8.2018. Mononukleoza - koji su simptomi i kako hranom ubrzati oporavak od "bolesti poljupca"
Zorana Jagodić
Ukoliko virus pogodi djecu, ona bolest prebole „u hodu“ bez značajnijih simptoma. Kod odraslih je situacija znatno ozbiljnija i opasnija, a simptome razvije do 75% zaraženih.
Ozljede i bolesti
7.8.2018. Kako prepoznati srčani udar i kako se izvodi postupak oživljavanja
Zorana Jagodić
Simptomi srčanog udara trebaju biti shvaćeni ozbiljno te na njih treba odmah reagirati. Donosimo 8 najčešćih simptoma srčanog udara i detaljan opis postupka oživljavanja.
Ozljede i bolesti
6.8.2018. Ulje crnog kima - ubija stanice karcinoma i ima snažna antibakterijska i protuupalna svojstva!
Zorana Jagodić
O pozitivnim učincima ulja crnog kima na zdravlje objavljeno je preko 400 znanstvenih studija.
Ozljede i bolesti
5.8.2018. Kako tretirati kožu/opekline nakon sunčanja
Zorana Jagodić
Iako se opekline od sunca čine kao privremeno stanje, one su rezultat prekomjernog izlaganja kože sunčevim ultraljubičastim (UV) zrakama koje može izazvati dugoročna oštećena kože.
Ozljede i bolesti
3.8.2018. Psorijaza - koji su uzroci i simptomi te kako prehranom olakšati stanje
Zorana Jagodić
Uzrok psorijaze je zasad nepoznat, ali često se povezuje s okolišnim utjecajem, određenom traumom, infekcijom ili nekom vrstom lijekova.
Ozljede i bolesti
30.7.2018. Zanemarujete li važno: Znate li kako i koliko stres i oporavak utječu na trening?
Karlo Stanić, CrossFit trener
U današnjem užurbanom svijetu gdje je vremena sve manje, a stres zbog načina života velik. Jako je bitno znati koliko i kako taj naš stil života utječe na naše svakodnevne aktivnosti pogotovo trening. Ako radite visoko stresan posao te uz to trenirate preporučujem da obratite pozornost na neke od st...
Um i tijelo
29.7.2018. Istraživanje: Trening snage održava vitalnost kod starijih osoba!
Zorana Jagodić
Trening snage svakako mora biti uključen u redovnu tjelesnu aktivnost svakog pojedinca koji želi pozitivno utjecati na kvalitetu i trajanje svojeg života.
Um i tijelo
25.7.2018. Što je gavez (gavezova mast) i za što se koristi?
Martina Banić
Veličanstvena biljka gavez ima iscjeliteljsku moć. Popis dobrobiti je dugačak, na vama ostaje samo da isprobate ovu ljekovitu biljku i sami se u njih uvjerite.
Um i tijelo