7.6.2019. 10 joga položaja za duboko i postupno otvaranje kukova
Sandra Petra Pintarić
Donosimo vam jednostavne joga položaje koje svatko može probati i koji će pomoći osloboditi stegnutost kukova, ojačati mišiće oko njih te otpustiti duboke napetosti.
Opisi vježbi
7.5.2019. Hatha i Vinyasa joga – koje su razlike i koja je kome primjerena?
Sandra Petra Pintarić
Kada govorimo o Hatha i Vinyasa jogi, treba uzeti u obzir da se ti pojmovi i nazivi mogu tumačiti na više načina, čije će nam razumijevanje otkriti što ih svrstava pod isti sustav, a što ih razlikuje.
Savjeti za vježbanje
9.4.2019. Otpustite duboke napetosti u leđima i kralježnici pretklonima iz joge
Sandra Petra Pintarić
Tijelo s godinama sve više odražava naše životne navike i kretnje. Dugotrajni nepovoljni položaji za tijelo i kralježnicu, poput krivog držanja, predugog sjedenja i nedovoljna fizička aktivnost počinju uzrokovati razne probleme u tijelu.
Savjeti za vježbanje
20.3.2019. Joga za početnike: Krenite s ovim osnovnim asanama i uključite jogu u svakodnevni život!
Sandra Petra Pintarić
Yoga položaji ili asane dio su Hatha yoga prakse koja ima i druge praktične tehnike koje pomažu u postizanju kvalitetnijeg načina života. Njihovo redovno prakticiranje poboljšava zdravlje, umiruje um i tijelo, podjednako izgrađuje fleksibilnost i snagu te priprema za više prakse yoge.
Savjeti za vježbanje
24.1.2019. Zašto je Pozdrav Suncu dobro raditi svaki dan?
Sandra Petra Pintarić
Mnogi glavni položaji yoge nalaze se u njemu kao i brojne tajne prakse. Evo razloga da Pozdrav Suncu izvodite svaki dan.
Savjeti za vježbanje