New Posts New Posts RSS Feed - Savijet ili tako nešto...
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Savijet ili tako nešto...

 Post Reply Post Reply
Author
Duje91 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duje91 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Savijet ili tako nešto...
    Posted: 16 Travanj 2012 at 13:28
Hvala Sara na brzom odgovoru...Budem za pocetak poslušao par tvojih savjeta.

Edited by Duje91 - 16 Travanj 2012 at 13:33
Back to Top
Sara89 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 133
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sara89 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 11:22
Hej!

Moja preporuka za teretanu - za pocetak odaberi onu koja ti blizu ili usput kad ideš s faksa/posla. Da se ne bi izvlacio s onim "joooj, pola sata tamo-natrag pa još trening pa mi ode 2 sata"... if you know what I mean :) 

E sad, ako ti nije do mase, možeš kombinirati kardio (trcanje, bicikl, plivanje, rolanje), zdravu prehranu i vježbe snage doma ili na svježem zraku. Vježbe možeš naci i na ovim stranicama, na youtube-u, itd.

Treca opcija - skineš neki program vježbnja tima Insanity ili 90px. Ali ako si pocetnik, moglo bi ti biti previše. No i da svaki drugi dan odradiš takav trening - super! A u dane izmedju odi trcati :)

I cetvrta opcija - odi na neku borilacku vještinu, stvarno zakon stvar za tijelo, a i nauciš nešto cool. Box, jiu jitsu, kempo... Neki fitness klubovi ih imaju u programu, a s obzirom da si mlad, super ekipa je u Martinovki kod FER-a, a i dosta je jeftino (90 kn mjesecno).

E da, prehrana - ima super savjeta na forumu. Ali princip ukratko - kloni se bijelog brašna, šecera i masnoca životinjskog porijekla (papaj orašaste plodove, sjemenke i maslinovo ulje). Jedi što manje preradjene hrane i povecaj unos proteina (piletina, riba, posni sir). Nemoj jesti premalo, jer ce ti se metabolizam usporiti i osjecat ceš loše, ali ni previše naravno :) 

Eto, nadam se da ce ti pomoci za pocetak!


Edited by Sara89 - 16 Travanj 2012 at 11:25
Život pocinje svakoga dana.
Back to Top
Duje91 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duje91 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 01:42
Bok svima ja sam Duje... Imam 21 godinu,199cm i 92kg
Dakle došao sam ovdije sasvim slucajno...
Nemam iskustva sa teretanama i tim stvarima.
Jednom sam krenuo ali od toga ništa.
Sada imam FULL veliku želju krenuti pa bi volio ono porazgovarati o nekim stvarima sa malo strucnijim osobama od sebe na tom polju.
Koju teretanu upisati pošto sam se tek nedavno doselio u ZG,što jesti i te šeme,ponavljam nisam baš strucan na ovom polju pa ono strpljenje molim haha...
(A što zapravo želim od sebe napraviti je ništa previše...Ima godinu i pol skinuo sam dooosta kila i nisam ništa vratio,e sad jedino što ja želim od teretane to je ucvrstiti se i lijepo oblikovat tijelo,nikakvu masu i te šeme.)

Hvala Smile


Edited by Duje91 - 16 Travanj 2012 at 02:38
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.