New Posts New Posts RSS Feed - Kratko predstavljanje
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kratko predstavljanje

 Post Reply Post Reply
Author
Aura View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Rujan 2015
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kratko predstavljanje
    Posted: 03 Sijecanj 2016 at 12:05
Pozdrav svima!

Imam 29 godina i prije nekoliko dana sam počela raditi prema Shaun T-ovom programu Focus T25. Prije toga (od 8. do 11. mjeseca 2015.) sam odradila 90 Days Body Revolution od Jillian Michaels. Pauzirala sam s vježbanjem otprilike 2 mjeseca ali sam odlučila nastaviti, bolje se osjećam kad vježbam - fizički i mentalno.

Od kolovoza do sad sam uspjela skinuti oko 8 kg, imala sam 64 kg na početku. Zadovoljna sam sa sadašnjom kilažom, želim postići bolju definiranost mišića.

Što se tiče prehrane, slijedim Fat Burning Meal Plan od Jillian Michaels. U prošlosti sam jela pizzu, sendviče, prženu hranu i slatkiše gotovo svakodnevno, zbog toga sam se počela debljati.

Nije mi bilo teško izbaciti junk food iz jelovnika i zadnjih nekoliko mjeseci sam se u potpunosti priviknula na zdravu hranu.

To je sve za sad od mene. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u 2016. godini!
Back to Top
mimalina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Sijecanj 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mimalina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Sijecanj 2016 at 11:18
Bok Aura!

Imam sličnu situaciju kao i ti, navršila 30, došla na 64kg, a želim izgubiti barem 6 kila.
Što je po tvom iskustvu više utjecalo na rezultat, prehrana ili vježbanje?

Pokušavam odabrati neki stil života, koji ću moći održati i koji mi neće biti mučenje već postati navika.
Znam da izgledaš onako kako si zaslužio - ako sjedim i ne pazim što jedem, tako ću i izgledati :)
Imala sam u prošlosti neke pokušaje, gdje sam održala neku prehranu i vježbanje, ali maksimalno 2-3 mjeseca. Nakon toga izgubim fokus, vrijeme trošim na druge stvari a prehrana padne u drugi plan.

Pozz!


Back to Top
Aura View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Rujan 2015
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Aura Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Sijecanj 2016 at 10:59
Ćao mimalina, dobrodošla na forum. Lijepo je što si odlučila promijeniti stil života i imaš u tome moju potpunu podršku.

Da odgovorim na tvoje pitanje - mislim da je potrebno kombinirati vježbanje i prehranu, sumnjam da se može doći do rezultata samo jednim ili drugim.

Što se tiče prehrane, tajna je u tome da se ne odrekneš u potpunosti namirnica koje voliš. Jillian Michaels preporuča četiri obroka dnevno - doručak, ručak, užinu i večeru. Kaže da je tamna čokolada ok u umjerenim količinama (to se odnosi na čokoladu koja ima više od 70% kakaa, možeš pronaći jednu sa 74% u Lidlu za 7-8 kuna).

Preko ljeta sam često za užinu pripremala smrznute banane prelivene tamnom čokoladom. Narezala bih banane na tri dijela i spremila ih u zamrzivač na pola sata-sat. Zatim bih istopila tamnu čokoladu u mikrovalnoj, dodala malo mljevenih badema ili lješnjaka u čokoladu i prelila smjesu preko smrznutih banana. Ovdje ima mnogo ukusnih recepata za sve obroke:

http://www.tigzy.com/misc/jillian/Fat%20Burning%20Meal%20Plan.pdf

Prvih nekoliko dana sam jela muffine s borovnicama za doručak, odlični su.

Glede vježbi, mislim da je program "90 Days Body Revolution" izvrstan za početnike. Vježbe se mijenjaju svaka 2 tjedna, postaju zahtjevnije, a prvi tjedni odlično pripremaju organizam za ono što dolazi kasnije. Jedna od prednosti ovog programa je što vježbe traju 25-35 minuta, svatko može odvojiti toliko vremena dnevno za vježbanje.

Možeš pronaći cijeli program na torrent stranicama ili naručiti preko Amazona. Od opreme trebaš imati prostirku, bučice i elastičnu gumu ili traku.

https://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Elasticna-guma-s-ruckama.aspx https://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Elasticna-traka-Fit.aspx

Ja koristim elastičnu gumu srednjeg otpora koju sam naručila iz ovog web shopa i dobra je.

Najteže je početi, kasnije sve ide lakše. Meni je trebalo skoro godinu dana da se konačno pokrenem, stalno sam odgađala. Mislim da ne moraš brinuti o tome što će biti za nekoliko mjeseci, hoćeš li biti motivirana ili ne. Bitno je da si sad motivirana a ako ti se vježbanje i zdrava prehrana svide, motivacija će doći sama od sebe.

Sretno!
Back to Top
ivanaxx View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Sijecanj 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ivanaxx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Sijecanj 2016 at 01:38
Pozdrav,
imam 22 god. visoka sam 160cm, a sto se tice kilaze trenutno sam blizu 50. U odnosu na prije, postigla sam svoj cilj da dobijem koju kilu vise i s tim sam zadovoljna. Pomalo sam aktivna sto se tice vjezbanja, ali nisam bas ustrajna u tome. Vjezbe koje povremeno radim uglavnom su za jacanje misica nogu te podizanje straznjice.
S obzirom da sam napokon zadovoljna sa svojom kilazom, zanima me u kolikoj mjeri ce ovaj tip vjezbi utjecati na moju kilazu. Moj cilj je ostati na istoj ili eventualno dobit jos kg ili 2, a uz to radit ove vjezbe koje sam navela.

Hvala unaprijed
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.